Les nevades continuen complicant la circulació

  • S'obre al trànsit la AP-7 a la Jonquera, però encara hi ha una vintena de carreteres tallades i és obligatori de circular amb cadenes a mig centenar de carreteres més

VilaWeb
Redacció
08.01.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El temporal de neu continuen causant complicacions importants a moltes carreteres del país: hi ha encara una trentena de comarques en estat d’alerta, on és difícil de transitar. Avui al matí es mantenen tallades una vintena de carreteres i en moltes altres és obligatori l’ús de cadenes per poder-hi circular. Finalment, s’ha pogut obrir la AP-7 a la Jonquera, on la N-II continua del tot tallada. Ara, a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, on el temporal és més sever, hi ha moltes carreteres afectades. A Morella, la N-232 també continua tallada.

L’alerta per previsió de nevades, decretada a Catalunya i al País Valencià, afecta les comarques de l’Empordà, el Ripollès, la Garrotxa, el Pla de l’Estany, el Gironès, Osona, la Selva, el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, els Ports, el Maestrat, l’Alcalatén, l’Alt Millars, l’Alt Palància, els Serrans i el Racó d’Ademús. En el cas de les comarques del Principat, l’alerta decretada és el pla Neucat 2. En el cas de les comarques del País Valencià, ahir es va decretar l’emergència 0 al Racó d’Ademús i als Serrans, i l’emergència 1 a la resta de comarques. A les Illes Balears es va activar l’alerta groga (de nivell mitjà) a tot el territori.

Suspès el transport escolar

Els consells comarcals de la Terra Alta i del Priorat ja van decidir ahir de suspendre les rutes de transport escolar dels alumnes de secundària, en previsió del temporal de neu. També foren anul·lades les rutes de Vilanova de Prades i de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), i de Tivissa, Rasquera i la Palma d’Ebre (Ribera d’Ebre).

Afectacions del trànsit aeri

La neu va afectar parcialment el trànsit aeri. Ahir a la tarda s’anul·laren alguns vols, tant a l’aeroport del Prat: dos de British Airways amb destinació a Londres i un d’Air France amb destinació a París, com a l’aeroport de Girona. A l’aeroport de Palma, no hi va haver complicacions, com tampoc no n’hi hagué al de Manises.

Podeu consultar la situació de les carreteres de Catalunya, de les del País Valencià i d’Andorra.

Enllaços
Array
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any