Bon Cop de Cap: Comença la Copa d’Àfrica de futbol

  • Les seleccions d'Angola i de Mali jugaran diumenge el partit inaugural

VilaWeb
Redacció
08.01.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Copa de les Nacions de l’Àfrica començarà aquest cap de setmana. El partit inaugural, el disputaran diumenge Mali i Angola, que organitza la competició per primera vegada. La selecció d’Egipte és la que ha guanyat més vegades aquesta Copa, sis, seguida de la del Camerun i de la de Ghana, amb quatre títols cada una (vídeo). Aquest serà l’any més africà del futbol, perquè el mes de juny el Mundial de Futbol es disputarà, justament, a Sud-àfrica.

La Copa de les Nacions de l’Àfrica es disputa cada dos anys, i no cada quatre com l’Eurocopa o el Mundial de futbol, i això és motiu de queixa dels clubs europeus. I és que dels 368 futbolistes convocats, 217 juguen en lligues europees. Sense sortir de casa nostra, tres equips hauran de cedir futbolistes: el Barça, Keita (Mali) i Touré Yayà (Costa d’Ivori); el Mallorca, Webbo (Camerun); l’Espanyol, el porter Kameni (Camerun).

Sigui com sigui, la XXVII Copa d’Àfrica de les Nacions, instituïda el 1957, se la disputaran setze seleccions des de diumenge, i la final es jugarà el 31 de gener a Luanda, capital d’Angola.

Aquesta copa s’ha guanyat un lloc en els calendaris i tots els grans clubs la segueixen per si hi descobreixen nous talents que segueixin les passes d’Eto’o o Drogba. Com a cas curiós, hi ha el de la selecció d’Algèria, amb deu futbolistes que han nascut a França, però que s’estimen més de defensar els colors de la terra on van néixer els seus pares.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any