NotÝcies

Divendresá 08.01.2010á 06:00

Bon Cop de Cap: Comenša la Copa d'└frica de futbol

Les seleccions d'Angola i de Mali jugaran diumenge el partit inaugural

Men?ame
 

La Copa de les Nacions de l'Àfrica començarà aquest cap de setmana. El partit inaugural, el disputaran diumenge Mali i Angola, que organitza la competició per primera vegada. La selecció d'Egipte és la que ha guanyat més vegades aquesta Copa, sis, seguida de la del Camerun i de la de Ghana, amb quatre títols cada una (vídeo). Aquest serà l'any més africà del futbol, perquè el mes de juny el Mundial de Futbol es disputarà, justament, a Sud-àfrica.

La Copa de les Nacions de l'Àfrica es disputa cada dos anys, i no cada quatre com l'Eurocopa o el Mundial de futbol, i això és motiu de queixa dels clubs europeus. I és que dels 368 futbolistes convocats, 217 juguen en lligues europees. Sense sortir de casa nostra, tres equips hauran de cedir futbolistes: el Barça, Keita (Mali) i Touré Yayà (Costa d'Ivori); el Mallorca, Webbo (Camerun); l'Espanyol, el porter Kameni (Camerun).

Sigui com sigui, la XXVII Copa d'Àfrica de les Nacions, instituïda el 1957, se la disputaran setze seleccions des de diumenge, i la final es jugarà el 31 de gener a Luanda, capital d'Angola.

Aquesta copa s'ha guanyat un lloc en els calendaris i tots els grans clubs la segueixen per si hi descobreixen nous talents que segueixin les passes d'Eto'o o Drogba. Com a cas curiós, hi ha el de la selecció d'Algèria, amb deu futbolistes que han nascut a França, però que s'estimen més de defensar els colors de la terra on van néixer els seus pares.