Montilla demana el suport de la societat civil per defensar l’estatut

  • Els anima a donar una resposta 'unitària' si el TC retalla el text

VilaWeb
Redacció
06.01.2010 - 14:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, José Montilla, ha demanat el suport a més de dues-centes entitats catalanes per donar una resposta ‘clara’ i ‘unitària’ en el cas que el Tribunal Constitucional (TC) retalli l’estatut. Montilla ha enviat una carta a associacions polítiques, acadèmiques, empresarials, sindicals, esportives, professionals, culturals i eclesiàstiques, les mateixes que van donar suoport a l’editorial conjunt de dotze diaris a favor del text estatutari.

En la carta, el president afirma que està ‘convençut que el desenvolupament constant i efectiu de l’Estatut és la millor manera de defensar-lo i l’actitud que serveix més bé els interessos de Catalunya i dels seus ciutadans’. I afegeix: ‘Si arriba el moment en el qual cal donar una nova resposta política i cívica, clara i unitària, estic segur que Catalunya podrà comptar amb el teu suport, de nou, i amb el de la institució que representes’.

I en un comunicat fet públic com a resposta a la carta del president, el secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha dit que tots els partits polítics catalans havien de donar una resposta unitària si el Constitucional retallava l’estatut, ‘sobretot en un any electoral’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any