Salvem el Cabanyal, indignada pel desafiament de Barberá

  • La batllessa i la Generalitat amenacen de tirar endavant els enderrocaments malgrat l'ordre del govern espanyol · Demà, xat amb un dels portaveus de la plataforma

VilaWeb
Redacció
06.01.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Poques hores va durar l’alegria de veïns i oposició per l’ordre (pdf) del Ministeri de Cultura, dilluns, d’aturar els enderrocaments del Cabanyal. I és que ahir, Rita Barberá i la portaveu de la Generalitat, Paula Sánchez de León, van anunciar que les obres al barri valencià continuarien endavant. Fins i tot van amenaçar de modificar la declaració de bé d’interès cultural al Cabanyal per tal de tirar endavant l’execució del pla urbanístic, que preveu prolongar l’avinguda Blasco Ibáñez i enderrocar edificis històrics. L’anunci va ser qualificat ahir de ‘despropòsit total’ per la portaveu de la plataforma Salvem el Cabanyal, Maribel Doménech.

‘Dir això en veu alta és incórrer en una il·legalitat i en una manca de serietat i rigor’, va dir Doménech, que també va criticar que els dos governs eren ‘capaços de desprotegir un conjunt històric’ per tal de prolongar l’avinguda Blasco Ibáñez fins al mar.

D’una altra banda, si finalment l’ajuntament de València recórrer la decisió del Ministeri de Cultura davant l’Audiència espanyola, tal com va anunciar ahir, Doménech va dir que s’obriria ‘un nou escenari, amb un nou procés judicial’, tot i que va alertar que això no significava ‘torçar una ordre que és molt clara’ i que recull la paralització deldel Pla Especial de Protecció i Reforma Interior del Cabanyal-Canyameral (PEPRI). Un pronunciament, el del govern espanyol, que responia a una petició expressa del Tribunal Suprem en una sentència del mes de juny passat i a sis mesos d’anàlisis i estudis.

Demà, xat amb Tino Villora

Tino Villora, membre i un dels portaveus de la plataforma Salvem el Cabanyal, respondrà demà totes les preguntes que vulguin fer-li els lectors de VilaWeb, respecte l’actualitat del barri del Cabanyal i les accions de la plataforma, que porta anys lluitant per evitar els enderrocaments.

 

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any