Laporta no descarta presentar-se a les eleccions a la Generalitat amb un partit nou

  • Diu que ho decidirà abans de Setmana santa i que farà pública la decisió quan acabi el seu mandat al Barça

VilaWeb
Redacció
04.01.2010 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha reconegut que el ‘sedueix’ la idea de presentar-se a la Generalitat de Catalunya amb un partit nou i ‘obert a qualsevol partit o plataforma que entengui que Catalunya necessita un estat propi.’ En una entrevista publicada avui al diari El Mundo, Laporta assegura que abans de Setmana Santa decidirà si es presenta a les eleccions, i que ho anunciarà quan acabi el seu mandat al Barça.

Segons explica Laporta, ara valora al costat de professionals de l’estratègia política si és possible fer a Catalunya ‘una revolució pacífica, democràtica i responsable’ que la condueixi cap a l’estat propi. I diu, com ja va fer en una conferència a la Fundació Catalunya Oberta (vegeu-ne el vídeo): ‘Encara no sé si Catalunya vol un líder o un màrtir; jo no vull ser un màrtir; sí que puc ser un líder’.

Laporta diu ha parlat tant amb ERC com amb CiU però cap dels dos partits li han proposat ‘res de concret’, de manera que es decanta per crear el seu propi partit que, si guanyés les eleccions catalanes, donaria ‘la llibertat a Catalunya’. I afegeix: ‘que els espanyols no es preocupin el més mínim: tindrem unes relacions excel·lents, serà un veïnatge modèlic’.

Convençut que ‘el somni català existeix’ però que es troba ‘narcotitzat’, Laporta reconeix que moltes vegades ha tingut la sensació que ‘només el Barça lluitava per Catalunya’, i opina que el diàleg amb Espanya ha fracassat. ‘Ara tenim les condicions per ser un gran país d’Europa’, rebla.

Podeu veure els vídeos més recents de Joan Laporta clicant sobre la imatge: al primer, Laporta anima a votar al 13-D dins la sèrie VullVotar de VilaWeb; al segon, Laporta a l’acte de cloenda de la campanya del 13-D a Vic; al tercer, Laporta en una conferència a la Fundació Catalunya Oberta; i al quart, Laporta encapçalant la manifestació de l’Onze de setembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any