Els Diables i Bruixes del Riberal: maletes de l’exili

  • Com ja sabeu, el pròxim diumenge 3 de gener, els Diables i Bruixes del Riberal faran les maletes i s'exiliaran a Catalunya Sud, concretament a Alforja, seu de la Federació Nacional de Diables i Dimonis de Catalunya, que els ha donat el seu suport.

    A Catalunya Nord, també hi han rebut uns suports oficials, amb mocions aprovades en 18 consells municipals, del Consell general i del Consell Regional, 2 qüestions al govern francès, una del diputat François Calvet i una del diputat Daniel Mach... que no van ser útils per res...>>

     

     

VilaWeb
Redacció
31.12.2009 - 11:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dj. 31 desembre del 2009 (tarda)

 

                                                    Els Diables i Bruixes faran, abans d’anar-se cap al sud, un correfoc dissabte 2 de gener a Elna. Recordeu que dilluns 4 de gener entra en vigor la directiva 2007/23/CE i que, com ens recorden des dels Diables, ‘l’estat francès no ha fet res per a adaptar el text i proposar una transposició que permeti la transmissió correcta de la cultura popular catalana a CATALUNYA NORD… TAMBÉ!’.

Diumenge 3 de juny, la vigília de l’entrad a en vigor de la Directiva Diables i Bruixes del Riberal ‘condemnats a mort’ per l’estat francès agafaran el camí de l’exili polític.Aquests actes compten amb el suport de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, i del municipi d’Elna.

Per la seua banda Jaume Roure, regidor de Perpinyà, els ha  enviat un correu on s’excusa de no poder participar i afegeix: ‘podeu en nom de la Fidelíssima Vila de Perpinyà saludar les autoritats presents i confirmar que Perpinyà Capital de Cultura Catalana 2008 sosté les tradicions catalanes i avui dia en particular la defensa dels Correfocs.’


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any