Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  30.12.2009  20:00

Montilla intenta capitalitzar l'estatut per a usar-lo contra l'independentisme

En un discurs de cap d'any clarament electoralista recupera la confrontació nacional com a principal debat electoral · Avisa els catalans que caldrà escollir entre continuïtat i 'retrocés o falses dreceres'

Men?ame
 

El president de la Generalitat, José Montilla, ha aprofitat el tradicional missatge de Cap d'Any per inaugurar la campanya electoral, en un discurs marcadament electoralista en el qual ha volgut capitalitzar l'estatut com a eina contra l'independentisme. 'Els catalans hauran d'escollir un nou govern i decidir si hem d'aturar-nos, retrocedir o cercar falses dreceres, o bé si hem de mantenir l'horitzó que ens hem traçat', ha dit. El president ha qualificat les eleccions de 'decisivies', en un context en què ja hi haurà sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'estatut. Tot amb tot, no s'ha referit en cap moment de manera directa a les consultes sobre la independència (discurs íntegre en pdf).

D'aquesta manera, Montilla, que s'ha felicitat per les polítiques que ha impulsat el govern al llarg del 2009 com l'acord de finançament i ha defensat clarament el seu projecte polític, ha recuperat la confrontació nacional com a principal debat electoral. El president s'ha atribuït una línia continuïsta i ha proposat la defensa i el desplegament de l'estatut com a instrument a l'independentisme.

Vers l'amenaça d'una sentència adversa sobre l'estatut, ha remarcat que no hi ha pràcticament cap país a tota Europa que tingui una institució de govern tan antiga com Catalunya, la Generalitat, amb 650 anys de vida. 'La nostra voluntat d'autogovern-nos ni comença ni acaba amb una sentència', ha dit Montilla, que ha afegit, 'esperem aquesta resolució serenament, convençuts de la plena constitucionalitat de l'estatut, respectant l'estat de dret i buscant la màxima unitat dels ciutadans'.