Un jutge imputa ‘delicte electoral’ a participants de la recollida de signatures pel ‘Dret de Decidir’

  • Les meses de recollida formaven part del desplegament que va fer la campanya 'Dret de Decidir' el 9 de març de 2008 durant la jornada electoral a Vilafranca · Es desconeix si s'han iniciat altres processos judicials a membres d'altres localitats

VilaWeb
Redacció
30.12.2009 - 18:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat d’instrucció número 2 de Vilafranca del Penedès ha citat a declarar com a encausats per ‘delicte electoral’ alguns dels membres de taules de recollida de signatures de la campanya pel ‘Dret de decidir’ el 9 de març de 2008 a la capital de l’Alt Penedès. Fins ara es coneix l’encausament de quatre vilafranquins que han estat citats a declarar el proper 23 de febrer. La recollida de signatures es va fer durant la jornada electoral de les eleccions espanyoles a moltes poblacions catalanes. La Junta electoral de la circumscripció de Barcelona va prohibir la instal·lació de taules de recollida de signatures aquell dia i els mossos d’esquadra van obligar a retirar bona part de les que es van muntar.

En el cas de Vilafranca del Penedès, els mossos van comparèixer per desmuntar dues o tres taules i en van identificar els responsables. Durant l’actuació policíaca un participant de la recollida de signatures va prendre imatges amb la càmera fotogràfica. Això va causar que els policies intervinguessin el material fotogràfic. Els agents van informar a l’afectat que obririen un procediment en contra seu. Aquest fotògraf va rebre ja fa unes setmanes la citació a declarar imputat en el cas.

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) i Sobirania i Progrés (SiP) van emetre un comunicat de valoració de la jornada aquell mateix dia on denunciaven les diverses actuacions policíaques que es van produir. El fragment del comunicat que recuparem a la columna ja feia referència a l’incident de Vilafranca del Penedès.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any