Una noia fa caure el Papa durant la missa del Gall al Vaticà

  • La Guàrdia Suïssa afirma que és una persona amb problemes mentals que només volia saludar Benet XVI

VilaWeb
Redacció
25.12.2009 - 02:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La tradicional missa del Gall al Vaticà va patir anit un ensurt. Quan el Papa entrava a la Basílica de Sant Pere una noia de vint-i-cinc anys, identificada com a Susanna Maiolo, va saltar la tanca de seguretat i s’hi va acostar. Els serveis de seguretat vaticans la van poder aturar, però durant la reducció el Papa va caure a terra. Instants després es va aixecar i va fer la missa amb normalitat. Segons la Guàrdia Suïssa, la noia tenia problemes mentals i no representava un perill per a la vida del pontífex. De fet, s’ha comprovat que l’any passat ja havia intentat acostar-se al Papa de manera semblant.

Susanna Maiolo, de vint-i-cinc anys i de nacionalitat italo-suïssa, no anava armada, però manifiestava signes de desequilibri psicològic. Per això se l’ha ingressat en un centre sanitari.

La missa del Gall d’enguany s’havia avançat dues hores abans, a les 22.00, per a evitar el cansament de Benet XVI, de gairebé 83 anys. Va ser quan s’acostava a l’altar major per a començar la cerimònia quan el Papa va caure a terra arran del petit adarull generat per la noia que, segons sembla, tan sols volia saludar-lo. També va caure a terra el cardenal Roger Etchegaray, de 87 anys, que va haver de ser traslladat a l’hospital policlínic Gemelli de Roma perquè es va trencar el fèmur.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any