Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  25.12.2009  02:00

Una noia fa caure el Papa durant la missa del Gall al Vaticà

La Guàrdia Suïssa afirma que és una persona amb problemes mentals que només volia saludar Benet XVI

Men?ame
 

La tradicional missa del Gall al Vaticà va patir anit un ensurt. Quan el Papa entrava a la Basílica de Sant Pere una noia de vint-i-cinc anys, identificada com a Susanna Maiolo, va saltar la tanca de seguretat i s'hi va acostar. Els serveis de seguretat vaticans la van poder aturar, però durant la reducció el Papa va caure a terra. Instants després es va aixecar i va fer la missa amb normalitat. Segons la Guàrdia Suïssa, la noia tenia problemes mentals i no representava un perill per a la vida del pontífex. De fet, s'ha comprovat que l'any passat ja havia intentat acostar-se al Papa de manera semblant.

Susanna Maiolo, de vint-i-cinc anys i de nacionalitat italo-suïssa, no anava armada, però manifiestava signes de desequilibri psicològic. Per això se l'ha ingressat en un centre sanitari.

La missa del Gall d'enguany s'havia avançat dues hores abans, a les 22.00, per a evitar el cansament de Benet XVI, de gairebé 83 anys. Va ser quan s'acostava a l'altar major per a començar la cerimònia quan el Papa va caure a terra arran del petit adarull generat per la noia que, segons sembla, tan sols volia saludar-lo. També va caure a terra el cardenal Roger Etchegaray, de 87 anys, que va haver de ser traslladat a l'hospital policlínic Gemelli de Roma perquè es va trencar el fèmur.