La policia escorcolla la nit de Nadal el palau de Jaume Matas a Palma

  • Hi cercaven una caixa de seguretat de l'ex-president balear

VilaWeb
Redacció
24.12.2009 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir dijous a les sis del vespre mitja dotzena d’agents de la Guardia Civil van començar a escorcollar el polèmic palau que fa de casa de l’ex-president balear Jaume Matas a Palma. La casa ja s’havia escorcollat el 6 de novembre passat.

Segons fonts de la investigació, la comissió judicial hi cercava una possible caixa forta de seguretat de l’ex-president balear. Arran de l’escorcoll anterior, motivat pel cas Arena, Matas precisament va dir que no n’hi trobarien cap ‘perquè no n’hi ha’.

L’escorcoll es va acabar a les nou del vespre. Durant tres hores, els agents de la Guardia Civil i de la Policia Judicial, com també el titular del jutjat d’instrucció número 3 de Palma, José Castro, i el fiscal anticorrupció, Pedro Horrach, van revisar les dependències del palau buscant una caixa forta, que no van trobar. Això és el que va explicar als mitjans l’advocat de Matas, Rafael Perera, que hi va ser present. L’advocat va expressar la seva indignació pel fet que s’hagi ordenat l’escorcoll la nit de Nadal, cosa ‘inconcebible’. Tal com va detallar, es van utilitzar nombroses tècniques amb detectors de metall i es van escorcollar fins i tot les parets. Cap a les nou, els agents de paisà de la Guardia Civil van abandonar el palau sense haver trobat la caixa forta.

És la segona vegada que s’escorcolla el palauet de Jaume Matas. El 6 de novembre els agents ja van anar-hi a la recerca de la caixa forta. La Fiscalia Anticorrupció de les Balears va començar fa alguns mesos una investigació sobre el patrimoni de Matas, en detectar possibles irregularitats en la compra de l’habitatge i fins i tot agents de la Guardia Civil de paisà van recórrer alguns establiments on Matas havia comprat mobiliari.

Cal recordar que la investigació, denominada Operació Buckingham, es va arxivar per ordre de la Fiscalia General de l’Estat perquè no es va trobar cap fet delictiu. Amb tot, el jutge José Castro va decidir l’11 de setembre incorporar les investigacions sobre el patrimoni de l’ex-president de les Illes realitzades per la Fiscalia Anticorrupció i l’Agència Tributària al cas Palma Arena, que investiga una presumpta malversació de cabals públics, produïda durant l’execució del velòdrom de Palma, amb un cost que es va disparar dels 48 milions pressupostats a uns 110.

Precisament, Castro ha citat a declarar Matas com a implicat en aquest cas al jutjat el 23 de març vinent, al costat de la seva dona María Teresa Areal, el cunyat Fernando Areal i el president de Gesa Endesa, Bartomeu Reus.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any