Bartomeu Muñoz agraeix el suport dels companys del PSC i dóna suport a la nova batllessa

  • Ahir va pagar la fiança de mig milió d'euros gràcies a donacions d'amics i familiars i va sortir de la presó de Can Brians II

VilaWeb
Redacció
24.12.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-batlle socialista de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, encausat en el cas Pretòria, va sortir ahir a la tarda de la presó de Can Brians II, cinquanta-quatre dies després d’haver estat empresonat. Abans va dipositar la fiança de 500.000 euros dictada pel jutge de l’Audiència espanyola Baltasar Garzón. Amics, familiars i companys del PSC van aplegar els diners en una col·lecta per tal que Muñoz pogués sortir de la presó. Segons l’advocat, les aportacions dineràries s’aniran tornant ‘com bonament es pugui’ a través dels avals que es negocien amb els bancs.

Les declaracions que va fer Bartomeu Muñoz en sortir de la presó van anar dirigides a agrair el suport dels ciutadans de Santa Coloma que li havien donat suport i que havien col·laborat a poder satisfer la fiança imposada per Garzón (àudio). També va tenir paraules d’agraïment pels companys del PSC que havien recollit diners per poder treure’l de la presó i va mostrar el seu suport a la nova batllessa, Núria Parlon, per qui va demanar la mateixa estima que ell rebia com a batlle fins que va ser detingut (àudio).

Garzón va decretar abans-d’ahir llibertat sota fiança per a Muñoz, car considera que els documents ja han estat estudiats per la policia i que ha desaparegut el risc. Amb la posada en llibertat de Muñoz, ara només queda a la presó el suposat cervell de la trama corruptiva, Luis Garcia, conegut com a ‘Luigi’, atès que Macià Alavedra i Lluís Prenafeta van sortir de la presó el dia 8, després de pagar una fiança d’un milió d’euros cadascun.

Muñoz, juntament amb la resta de detinguts i empresonats de la primera fase de les imputacions pel ‘cas Pretòria’, va ser traslladat el 25 de novembre passat des de la presó madrilenya de Soto del Real a Brians 2, on hi has estat internat fins avui.

El passat 2 de desembre, el jutge Garzón va implicar onze persones més en el cas Pretòria, tot i que totes elles van sortir sense mesures cautelars després de declarar. Entre els encausat, el gerent de l’Incasòl, Emili Mas (que va renunciar al càrrec i va ser suspès de militància), i l’ex-batlle de Sant Andreu de Llavaneres, Víctor Ros (PP).

Mentre Muñoz era a la presó, el seu partit el va donar de baixa i va dimitir de batlle de Santa Coloma, càrrec que ha assumit la també socialista Núria Parlón.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any