Bon e-Nadal!

  • Us ajudem a destriar l'oferta de llibres electrònics d'enguany

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.12.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un producte estel·lar d’aquest Nadal és el lector electrònic (e-book reader). Aquest aparell pot arribar a ser l’eina de lectura del futur, car permet de llegir milers de llibres, pesa menys de 200 grams, i té resolt (en la majoria de models) el problema d’il·luminació, que no reverbera als ulls. Per saber més detalls de l’oferta de llibres electrònics hem demanat al crític literari i blocaire de VilaWeb, Joan Josep Isern, que ens acompanyés fins a la llibreria la Tralla de Vic, on hem pogut comprovar preus i models. En aquest vídeo Isern conversa llargament i profitosament amb en Guillem, el responsable dels llibres electrònics.

Els tres models que Isern ha vist no són pas els únics, però sí representatius: Cybook, l’Iliad i el Papyre, aquest darrer l’únic model configurat en català. En aquesta pàgina de la llibreria podeu comparar-ne les característiques tècniques (pes, memòria, processador i formats). És bo saber que els preus dels models oscil·len entre els cinc-cents euros de l’Iliad (l’únic que admet anotacions al llibre digital i que fa cerca de paraules) i els dos-cents llargs dels altres dos models.

Isern, que durant vint anys ha estat crític literari, al final del vídeo fa unes recomanacions sobre quin és el seu model preferit tenint en compte el tipus de lector: professional o afeccionat.

Un altre model de llibre electrònic és el Leqtor, comercialitzat per una empresa catalana i que juga fort en el preu, uns dos-cents euros. Però, ara com ara, solament se’n troben a la venda na la pàgina web de Leqtor i a la Cooperativa Abacus. Cal dir que no serà configurat en català fins a la pròxima remesa, a primers de gener.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any