Catalunya guanya l’Argentina amb un contundent 4-2

  • La selecció va desplegar un joc vistós i atractiu davant l'Argentina de Maradona · Montilla i Hereu van ser escridassats quan van sortir al terreny de joc a donar la copa

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.12.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La selecció catalana de Johan Cruyff va guanyar amb un resultat espectacular la selecció que dirigeix Diego Armando Maradona (4-2). Els quatre gols catalans, els van marcar Sergio Garcia, Bojan Krkic, Sergio González i Moisès Hurtado. El joc català va ser espectacular i basat en la possessió de la pilota davant més de cinquanta mil espectadors al Camp Nou (vídeo). Els assistents van escridassar el president Montilla i l’alcalde Hereu quan van sortir a repartir medalles i felicitacions als jugadors dels dos equips. L’estadi va esclatar amb crits d’independència en quan veren aparèixer aquests dos polítics al terreny de joc.

L’equip de casa va saltar al terreny de joc amb una actitud ambiciosa des del primer minut. En cap moment el combinat català es va sentir intimidat per una selecció de primer nivell mundial amb grans figures. Però és que a l’equip dissenyat per Cruyff hi havia alguns dels millors jugadors del món en aquests moments. Xavi, Piqué, Valdés, Puyol, Busquets i Bojan en són un exemple. Sergio García va fer el primer gol de la vetllada el minut 44 just abans de retirar-se als vestidors a fer el descans de la mitja part. A la represa del partit, Bojan va signar un gol espectacular fruit d’una jugada individual elèctrica i molt estètica. Els argentins van retallar distàncies, però un penal transformat per Sergio González i una diana de Moisés Hurtado van determinar el resultat final (4-2) que és el millor resum d’una gran nit de futbol.

L’ambient festiu i reivindicatiu de les grades no es va apagar en cap moment durant els noranta minuts de joc. Els cants més repetits pels seguidors feien referència a la voluntat política d’independència i a l’oficialitat de les seleccions catalanes. El retorn d’Oleguer Presas al Camp Nou després d’haver marxat fa un any i mig a l’Ajax d’Amsterdam va ser rebut amb una forta ovació.

El partit es va poder veure a cinquanta-dos països

Cinquanta-dos països van retransmetre en directe el partit entre Catalunya i l’Argentina al Camp Nou. Els del continent africà van ser: Algèria, Angola, Burundi, el Camerun, el Congo, Djibouti, Egipte, Etiòpia, Gàmbia, Ghana, la Guinea, Kenya, Líbia, Mali, el Marroc, Mauritània, Moçambic, Rwanda, Somàlia, Sud-àfrica, el Sudan, Tanzània, Tunísia, el Txad, Uganda i Zàmbia. Els d’Amèrica: l’Argentina, el Brasil, el Canadà, els EUA, Mèxic, Veneçuela i Xile. Els de l’Àsia: l’Aràbia Saudita, Bahrain, els Emirats Àrabs Units, el Iemen, l’Iran, Jordània, Kuwait, el Líban, Oman, Palestina, Qatar i Síria. I els d’Europa: Euskadi, Grècia, Noruega, els Països Baixos, Portugal i Turquia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any