Catalunya guanya l’Argentina amb un contundent 4 a 2

  • La selecció catalana ha desplegat un joc vistós i atractiu contra l'Argentina de Maradona · El partit s'ha emès a més països que mai

VilaWeb
Redacció
22.12.2009 - 22:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La selecció catalana de Johan Cruyff ha guanyat amb un resultat espectacular a la selecció que dirigeix Diego Armando Maradona. Pels catalans, han marcat Sergio Garcia, Bojan Krkic, Sergio González i Moisès Hurtado. El joc català ha estat espectacular i basat en la possessió davant de més de cinquanta mil espectadors al Camp Nou. Johan Cruyff s’ha mostrat decebut al final del partit per l’assistència que ha considerat ‘baixa’ tenint en compte el nivell dels jugadors convocats.

Finalment Messi no ha pogut jugar amb l’Argentina per lesió i, per Catalunya, havien estat convocats Cesc Fàbregas, Oleguer Presas, Gabriel Garcia ‘Gabri’, Víctor Valdés, Carles Puyol, Xavi Hernández, Gerard Piqué, Sergi Busquets, Bojan Krkic, Ferran Corominas, Joan Verdú i Moisès Hurtado.

Un altre dels reclams ha estat la presència de Diego Armando Maradona, que ha vingut a Barcelona, tot i que no ha pogut seure a la banqueta perquè ha estat sancionat per la FIFA. Però, des de la llotja ha seguit l’evolució de l’equip argentí, format per figures de la talla d’Higuaín, Pareja, Lavezzi, Mascherano. Finalment, el guanyador de la Pilota d’Or 2009, el blau-grana Leo Messi, no ha jugat per lesió.

‘Una nació – Una selecció’

La Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes ha organitzat un seguit d’accions amb el propòsit d’animar i fer conèixer, a escala internacional, la selecció catalana. Entre les accions ha desplegat pancartes al lateral i a la tribuna de la segona graderia, amb l’eslògan ‘Una nació – Una selecció’ en set idiomes: català, amazic, anglès, àrab, espanyol, francès i xinès mandarí.

Més accions dins l’estadi: s’ha col·locat una pancarta de 15×15 amb el logotip Seleccions Catalanes al ròdol central del terreny de joc i el repartiment de globus gegantins, també amb el logotip Seleccions Catalanes. Quant als jugadors de la selecció catalana, han lluït el logotip Seleccions Catalanes a la màniga dreta de la samarreta i s’han fotografiat al costat de la pancarta ‘Una nació – Una selecció’ abans de l’inici del partit.

El partit s’ha pogut veure a cinquanta-dos països

Cinquanta-dos països han retransmès en directe el partit entre Catalunya i l’Argentina al Camp Nou. Els del continent africà ha sigut: Algèria, Angola, Burundi, el Camerun, el Congo, Djibouti, Egipte, Etiòpia, Gàmbia, Ghana, la Guinea, Kenya, Líbia, Mali, el Marroc, Mauritània, Moçambic, Rwanda, Somàlia, Sud-àfrica, el Sudan, Tanzània, Tunísia, el Txad, Uganda i Zàmbia. Els d’Amèrica: l’Argentina, el Brasil, el Canadà, els EUA, Mèxic, Veneçuela i Xile. Els de l’Àsia: l’Aràbia Saudita, Bahrain, els Emirats Àrabs Units, el Iemen, l’Iran, Jordània, Kuwait, el Líban, Oman, Palestina, Qatar i Síria. I els d’Europa: Euskadi, Grècia, Noruega, els Països Baixos, Portugal i Turquia.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any