L’independentisme té més partidaris que mai, segons un sondatge d’El Periódico

  • Un 39% votaria a favor i un 40%, contra

VilaWeb
Redacció
22.12.2009 - 08:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un nou sondatge, publicat avui per El Periódico, indica un empat tècnic entre el sí i el no a la independència si es convoqués un referèndum a Catalunya. Segons l’estudi, el 39% dels catalans votaria a favor de la independència i el 40,6% hi votaria contra. És significatiu també el nombre d’indecisos o de gent que no es pronuncia, un 20,4%, que podria decantar la balança cap a un cantó o cap a un altre.

El sondatge mostra que el sí aconseguiria la majoria de vots en les poblacions de menys de 10.000 habitants i que a les ciutats més grans s’imposaria el no. Aquest seria el cas de Barcelona, on el no seria majoritari, amb un 46,4% dels vots.

Des del referèndum d’Arenys de Munt, el 13 de setembre passat, s’han fet diverses estimacions sobre el suport que tindria el sí en un referèndum al Principat. L’estudi que ha mostrat una tendència més favorable pel sí és el de la UOC, que indicava que un 50,3% dels catalans era partidari de la independència. En els diaris també s’han publicat estudis en aquest sentit, com aquest de La Vanguardia, que situava en un 35% els favorables a la independència. Abans, les estimacions de vot dels partidaris del sí en un referèndum s’havien situat per sota del 30%, com les que havia fet el Centre d’Estudis d’Opinió.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any