Diables i Bruixes del Riberal condemnats a l’exili polític.

  • Hem rebut un comunicat dels Diables i Bruixes del Riberal on ens avancen que, el pròxim gener s'exiliaran a Catalunya Sud. En el comunicat afirmen que 'un any d’esforços, mocions de 18 consells municipals, del Consell general i del Consell Regional, 2 qüestions al govern francès, una del diputat François Calvet i una del diputat Daniel Mach no hauran estat suficient.

    L’estat francès ignora la identitat catalana i les seues tradicions...>>

VilaWeb
Redacció
22.12.2009 - 07:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dt. 22 desembre del 2009 (matí)

 

                                                         Els Diables i Bruixes del Riberal afirmen: ‘nos considerem com abandonats per un estat potent, estat que quan pensa ‘França’ pensa amb liquidació de totes les diferències: diferències lingüístiques i fins i tot les diferències culturals. A cap moment les institucions de l’estat s’han interessat a la tradició dels correfocs, als seus símbols, als riscs que poden comportar… A res! El silenci ha estat la sola resposta a les demandes, als manifests, a les mocions, a les manifestacions….  

Els Diables del Riberal han celebrat 10 anys el 2009, les Bruixes del Riberal celebraran 10 anys el 2010 uns i altres condemnats de la manera més insuportable, per indiferència. Davant d’aquest fet Diables i Bruixes del Riberal condemnats a mort se veuen en l’obligació d’exiliar-se. Un exili simbòlic ja que no canviem de país, sem i serem a Catalunya, però canviem d’estat. Des de l’exili Diables i Bruixes del Riberal continuaran la lluita per a tornar a fer viure les tradicions catalanes a Catalunya nord.’ Finalment els Diables i Bruixes del Riberal,seran rebuts oficialment a Alforja, seu de la Federació Nacional de Diables i Dimonis de Catalunya. Serem acollits oficialment pel president de l’Ateneu, del batlle d’Alforja, de Consell Comarcal (i segurament per un representant a nivell nacional)’.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any