Ministeri i Diputació signen el conveni de rehabilitació dels Museus Cau Ferrat, Maricel i la Casa Rocamora

  • El projecte consisteix en modernitzar els serveis i les instal·acions dels museus i en millorar l’accessibilitat a tot el conjunt històric · L'inici de les obres del conjunt està prevista per a començaments de l'estiu vinent, amb una execució aproximada de 24 mesos

VilaWeb
Redacció
22.12.2009 - 00:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de Foment, José Blanco i el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, han signat el conveni per al projecte de remodelació i modernització del Museu Cau Ferrat, el Museu Maricel i la casa Rocamora. L’actuació compta amb un pressupost de 10 milions d’euros que es finançarà entre el Ministeri de Cultura, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

El projecte de rehabilitació proposat pel Consorci del Patrimoni de Sitges, format per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges, titulars dels immobles, inclou dues grans línies d’intervenció. La primera, funcional, que resoldrà l’accés mitjançant una entrada única als dos museus, es modernitzaran els serveis i instal·lacions i s’afegirà una zona d’aules i tallers. La segona línea d’intervenció es centrarà en l’accessibilitat, ja que s’adaptarà el conjunt perquè sigui accessible a persones amb discapacitats i s’adequarà a la Llei de Museus.

També es restauraran façanes, es reforçaran forjats i es renovaran les cobertes del conjunt. A la part posterior, s’hi construirà una nova façana orientada al mar i s’afegirà una segona façana transparent dins la qual hi haurà una rampa de comunicació entre els diferents espais.

Aquestes intervencions permetran augmentar l’espai expositiu, dotar als museus de més serveis (auditori, aules pedagògiques, cafeteria) i assegurar la conservació de les col·leccions amb l’adequada climatització.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any