Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  21.12.2009  17:00

Autor/s: J.C.

ERC plantejarà al ple de Barcelona el suport a la consulta sobre la independència

Portabella pensa que s'haurien d'obrir tants col·legis com a les eleccions

Men?ame
 

El grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona presentarà al ple una moció de suport a la convocatòria d'una consulta sobre la independència a la ciutat. No ho farà en el ple de dimecres, l'últim de l'any, sinó probablement el mes que ve, 'quan vegem que pot arribar a bon port', ha dit Jordi Portabella. Troba que el 25 d'abril és gairebé impossible de fer la consulta amb prou rigor i garanties i no descarta que el 13 de setembre sigui factible.

Alguns responsables de l'organització de les consultes del 13 de desembre proppassat, com ara Carles Móra, han plantejat, tot i que no formalment, que el referèndum a Barcelona es podria fer el 13 de setembre, quan farà un any de la primera consulta. Això permetria d'organitzar amb més temps i tindria un valor simbòlic afegit. Aquesta possibilitat no desagrada a Portabella, que insisteix que 'qualsevol data que tingui un valor afegit, sempre i quan s'hagi definit bé el procés, serà benvinguda. Però nosaltres encara no volem posar cap data'.

La mateixa setmana del 13-D la plataforma Barcelona Decideix va presentar la iniciativa de dur a terme una consulta a Barcelona el 25 d'abril, però les crítiques d'entitats i partits que no havien estat consultats prèviament va fer que es posés aquesta data de manera condicional.

Portabella pensa que, perquè la consulta funcioni i s'arribi a una participació alta cal que hi hagi tants col·legis electorals oberts com a les eleccions.