El Bloc fusionarà la conselleria que ERC abandona

  • Set càrrecs d'ERC han abandonat les institucions balears · Aquesta és una setmana decisiva per a la continuïtat del pacte de govern a les Illes

VilaWeb
Redacció
21.12.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Conselleria d’Interior del Consell de Mallorca, fins ara regida per Joan Lladó, d’ERC, es fusionarà amb la de Cooperació Local, presidida pel membre del Bloc, Miquel Rosselló. Aquesta és la solució a què ha arribat el Bloc per a cobrir els set càrrecs que Esquerra Republicana per les Illes, el seu soci de coalició, tenia dins les institucions de les Balears i que divendres va abandonar. Després d’aquesta fusió, el Bloc passa de tenir tres conselleries, a tenir-ne dues.

Però aquesta no és pas l’única decisió que ha de prendre el Bloc aquests dies. Segons què faci demà Unió Mallorquina, el Bloc decidirà si trenca el pacte de govern de les Illes o no. Recordem que, arran dels casos de corrupció en què hi ha implicats alts càrrecs de les institucions balears, va llançar un ultimàtum.

El bloc ha avisat que si Miquel Nadal, d’UM, no dimiteix de seguida de regidor de l’Ajuntament de Palma, trencarà l’acord que té amb aquesta formació. I UM ha dit que prendria una decisió demà, quan el secretari general d’Unió Mallorquina, Miquel Àngel Flaquer, implicat en el cas Maquillatge, haurà declarat al jutge. Pot ocórrer que UM forci Nadal a dimitir, però que aquest s’hi negui. En tal cas, el Bloc ha advertit que el pacte a l’Ajuntament de Palma penjaria d’un fil. Una altra cosa que podria moure el Bloc a trencar el pacte és que demà s’entrebanqués la votació dels pressupostos anuals de l’Ajuntament de Palma.

El Bloc considera que la dimissió de l’ex-diputat Bartomeu Vicens, d’UM, ha ‘millorat molt’ el pacte; però no creu que amb això n’hi hagi prou, i Unió Mallorquina haurà de vigilar, si no vol que s’acabi el pacte actual.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any