Bartomeu Vicens, condemnat a quatre anys i mig de presó pel cas So n’Oms

  • Demà pot dimitir el conseller Grimalt · L'ex-secretari general d'UM, Damià Nicolau, condemnat a dos anys i tres mesos

VilaWeb
Redacció
17.12.2009 - 18:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat del grup mixt del parlament balear, Bartomeu Vicens, ha estat condemnat a quatre anys i mig de presó i a vuit d’inhabilitació absoluta per implicació en el cas So n’Oms. El Tribunal Superior de Justícia de les Balears considera que, com a conseller insular de Territori de la legislatura anterior, quan militava a UM, va ordenar el pagament de 12.000 euros al seu comptable perquè fes un informe plagiat d’internet sobre el valor del sòl.

La sentència condemna també l’exsecretari general d’UM, Damià Nicolau, a una pena de dos anys i tres mesos de presó i inhabilitació absoluta per temps de quatre anys en considerar-lo còmplice d’un delicte de malversació de cabals públics i d’un delicte de prevaricació administrativa.

Vicens ha confirmat avui als passadissos de la Cambra autonòmica que recorrerà la sentència i ha assegurat que, de moment, no es planteja deixar el seu escó.

El vot de Vicens va salvar ahir els pressupostos

Es dóna la circumstància que justament ahir el seu vot va permetre a última hora i pels pèls al govern balear d’aprovar els pressupostos de l’any vinent.

Vicens es recol·locà al grup mixt quan fou encausat per corrupció, i ahir va presentar una esmena que va ser rebutjada pel PSIB i pel Bloc i que condicionava el vot als pressupostos a una transferència de dos milions d’euros a les conselleries d’UM. PSIB, Bloc i UM van votar contra l’esmena i, a més, UM va advertir que no podia garantir el vot positiu de Vicens perquè ‘no responia a la disciplina de partit’. Finalment, Vicens va honorar el compromís que havia fet explícit unes quantes vegades, de donar suport als pressupostos del govern.  Va dir que havia votat en favor dels pressupostos per ‘responsabilitat política’ i també per ‘compromís amb els ciutadans’. Però també va manifestar que el PSIB havia infringit l’acord que tenien, perquè els socialistes li havien donat garanties que acceptarien les seves esmenes.

El conseller Grimalt pot dimitir demà del Consell de Mallorca

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, pot presentar demà la dimissió si després de prestar declaració davant del jutge que instrueix el cas Maquillatge continua imputat en aquesta causa, que investiga el presumpte desviament de fons públics durant l’anterior legislatura des del Consell de Mallorca a través de contractes i subvencions irregulars a diverses productores audiovisuals.

El titular d’aquest departament està citat a declarar a partir de les 12.00 davant del titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de Palma, Juan Ignacio Lope Sola, compareixença després de la qual podria anunciar l’abandonament del seu càrrec en cas de seguir encausat en aquest procediment, tal com ja ha afirmat quan va conèixer que havia estat imputat dins d’aquesta peça separada del cas Son Oms.

Concretament, Grimalt, assistit pel lletrat Josep de Luis, ocupava en la passada legislatura el càrrec de coordinador de Serveis Generals del Consell i està encausat en aquesta peça per presumptes irregularitats administratives en l’autorització de diversos pagaments a la productora Studio Mitjana, pertanyent a Alfredo Conde, presumpte testaferro del diputat del grup mixt Bartomeu Vicens, qui ha estat condemnat a quatre anys i mig de presó per una altra peça separada del cas Son Oms.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any