Suma Independència demana una gran coalició de tots els partits independentistes

  • Avui han presentat el manifest Canela, mossèn Dalmau, Espot i Fontanals · No volen formar cap partit

VilaWeb
Redacció
17.12.2009 - 15:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La iniciativa Suma Independència s’ha presentat avui amb un manifest signat per més d’un centenar d’adherents. El manifest és una crida als partits polítics independentistes perquè sumin forces i treballin plegats. ‘Volem convertir les eleccions al parlament de l’any que ve en un plebiscit sobre la independència’, ha dit un dels promotors, Santiago Espot, president executiu de Catalunya Acció.

A la presentació d’avui, hi havia, a més d’Espot, Enric Canela, de Deumil.cat, mossèn Josep Dalmau i Enric Fontanals, coordinador de la mostra d’entitats dels Països Catalans. En paraules de Canela, Suma Independència no té intenció de presentar-se a les eleccions, sinó de fer de paraigua, on puguin aixoplugar-se tots els individus, entitats i partits que vulguin proclamar la independència al parlament en cas d’aconseguir majoria. Simplement, demanen a uns i altres que formin una gran aliança o coalició ‘que esdevingui el front del sí a la independència’.

De totes maneres, si els partits actuals no subscrivissin el manifest ni s’apuntessin a la gran coalició, Espot ha dit que caldria formar una alternativa electoral’.

Ara com ara, Suma Independència no té el suport de cap partit, però compta reunir-s’hi per mirar que s’afegeixin a la iniciativa. També se sent a prop de Reagrupament i té interès a parlar-hi. Doncs bé, la vice-presidenta de Reagrupament, Rut Carandell, va dir ahir a VilaWeb que allò que Reagrupament pretenia era justament de sumar forces i que, per tant, abans volien saber si la idea de Suma Independència era complementària o excloent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any