La contractació temporal bat rècords

  • La taxa de temporalitat contractual a la ciutat se situa en el 84,1%

VilaWeb
Redacció
17.12.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Durant el mes de novembre d’enguany s’han signat 3.581 contractes laborals a Sabadell, un 19,6% més respecte del mes de novembre de l’any passat, una dada que podria semblar esperançadora si no fos perquè la major part de la contractació te caràcter temporal.

L’atur continua creixent i ja se situa en el 16,8% en el mes de novembre d’enguany, és a dir, ja hi ha 18.119 aturats registrats a
Sabadell, un 0,6% més respecte del mes de novembre de l’any passat. Una dada decebadora que va acompanyada d’un model contractual que no garenteix cap estabilitat. Segons les dades de l’Observatori de l’Economia Local referents a aquest mes de novembre, la taxa de temporalitat contractual segueix creixent a la siutat i ja se situa tres punts percentuals per sobre de la taxa registrada un any abans. És a dir, actualment, 8 de cada 10 contractes laborals que es signen son temporals. Una temporalitat que és absorbida en la seva majoria per el sector serveis que actualment concentre més del 80% de la nova contractació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any