El parlament aprova amb els vots del tripartit la reforma de l’impost de successions

  • Els socis de govern diuen que un 94% dels catalans seran exempts del tribut · CiU repeteix que suprimirà l'impost si mai governa

VilaWeb
Redacció
17.12.2009 - 10:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui el projecte de llei de mesures fiscals i financeres, que conté la reforma de l’impost de successions acordada ahir pels socis del tripartit després de setmanes de desavinences. Aquest acord d’última hora ha encès les crítiques de l’oposició, tant de CiU com de PP, que volen suprimir-lo.

L’acord preveu que hi hagi una rebaixa de l’impost de successions per a les herències de fins a 500.000 euros entre cònjuges i de fins a 270.000 euros de pares a fills. La Generalitat deixarà de recaptar uns 600 milions d’euros per aquest concepte.

En la proposta del PSC i ERC el sostre era de 400.000 euros; en canvi, el d’ICV-EUiA era 200.000. L’acord el posa a 270.000 euros, un punt intermedi, però amb una variant: que en alguns casos pot ser de 400.000. El sostre en el cas de les successions entre cònjuges serà de 400.000 euros, com ja sostenia el conseller Castells. També es manté la deducció per habitatge habitual i que, a partir de l’1 de gener del 2010, no es perdrà la condició d’habitatge habitual, si el propietari passa més de dos anys en una residència o centre sanitari.

El president de CiU, Artur Mas, va dir ahir que el PSC i ERC s’havien empassat la proposta d’ICV sobre la reforma de l’Impost de Successions, que va considerar una reducció modesta del tribut. ‘És una victòria d’ICV per uns quants mesos perquè, si guanyem les pròximes eleccions, suprimirem aquest tribut’, va dir en una conferència de premsa al parlament. També va qualificar d’espectacle ‘patètic’ les negociacions d’última hora del tripartit per a tancar un acord conjunt amb ‘molta gesticulació’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any