Carles Móra admet que treballa per impulsar una nova candidatura

  • Ximenis i Canela subscriuen el manifest Suma Independència

VilaWeb
Josep Casulleras
14.12.2009 - 11:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle d’Arenys de Munt, Carles Móra, ha admès avui que vol impulsar una nova candidatura per a les eleccions del 2010. Ho ha dit a Catalunya Ràdio responent les declaracions d’Alfons López Tena, que l’havia acusat a ell i a uns altres membres de la coordinadora nacional, com Uriel Bertran i Josep M. Ximenis, de voler capitalitzar el referèndum en benefici propi. Móra ha negat que això vulgui dir actuar per propi interès. Ximenis, un dels al·ludits, ha declarat a VilaWeb que no era cert que volgués impulsar un nou partit.

‘Jo ja milito en un partit, la CUP’, ha dit Ximenis, que ha negat que volgués impulsar cap nou partit. ‘Una altra cosa és que es gesten moltes coses arran de l’ambient per fer avançar l’independentisme. Hi ha molta gent que diu que això no pot quedar aquí i que si els partits no entomen el missatge seran els ciutadans qui ho hauran de fer’, ha afegit.

Amb tot, s’ha elaborat un manifest, amb el títol ‘Suma Independència’, que demana adhesions per a la ‘constitució d’un moviment unitari per la creació d’una alternativa electoral independentista per tal d’assolir un Estat català independent’. El signen, entre més, Ximenis, Enric Canela i mossèn Josep Dalmau. Ximenis, però, ha matisat que el propòsit d’aquest manifest és de promoure un moviment ciutadà transversal i unitari que aglutini tot l’independentisme perquè hi hagi aquesta alternativa electoral, que la constituiria la ciutadania o bé els partits ja existents si canviessin el plantejament respecte de l’assoliment de la independència. ‘Això no vol dir que nosaltres vulguem fer aquesta candidatura’, ha reblat.

En canvi, un altre dels sotasignats, Enric Canela, publicava dissabte en aquest bloc la intenció de concórrer a les eleccions del 2010. ‘Tot avança com està programat. La Gran Coalició, Suma Independència, apareixerà ben aviat (…). A les properes eleccions serà el moment de votar per la independència de Catalunya. Un gran sí a favor de la independència. Si sumem, guanyem! Sumarem i guanyarem les eleccions el proper 2010’, diu Canela.

López Tena, ha criticat avui l’organització de les consultes que van ser organitzades per la coordinadora nacional. ‘Quan les coses s’organitzen malament surten malament’, ha dit, a l’hora de valorar el prop de 30% de participació que es va registrar ahir, tot afegint que aquesta mala organització s’ha produït ‘fora d’Osona’.

Presentació d’una ILP al Parlament

Justament Carles Móra, Anna Arqué, David Vinyals i Josep Anton Martínez Llorach presenten avui a títol personal al Parlament de Catalunya un projecte de llei de referèndum amb el propòsit de ‘portar la decisió ciutadana expressada ahir 13-D al Parlament i demanar amb la presentació d´aquest projecte de llei que es compleixi amb la clara voluntat de la societat civil Catalana a ser cridats a un Referèndum Nacional des del Parlament’. En el comunicat enviat per tots quatre afegeixen: ‘En el proper Consell Plenari de la Coordinadora de la Consulta sobre la Independència es demanara que aquesta s´adhereixi al presentat projecte de llei’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any