Una trentena d’observadors internacionals participen en les consultes

  • Eurodiputats i juristes de diversos estats vetllen pel desenvolupament de les votacions

VilaWeb
Redacció
13.12.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Trenta-quatre personalitats internacionals formen part de la delegació d’observadors internacionals creada per a vetllar pel desenvolupament dels referèndums que es fan avui en 167 poblacions catalanes. 

Com a membres d’aquesta delegació internacional figuren entre altres Cristopher White, delegat especial per a les consultes del Partit Nacional escocès (SNP); Eva Klotz diputada al Parlament del sudtirol (Itàlia) pel Partit de la Llibertat, Jean Guay Talamoni, cap del grup parlamentari de Corsica Libera, Jean Jambon, portaveu del partit flamenc Nova Aliança Flamenca i diputat al parlament federal belga; Daniel Turp, vicepresident del partit quebequès i catedràtic de dret constitucional per la Universitat de Montréal; Joe Reilly, de l’executiva del Sinn Fein; Seppl Lamprecht, vicepresident del parlament del Sudtirol o les eurodiputades Jill Evans (Partit per Gal·les) i Frieda Brepoels, pel partit flamenc NVA. 

La funció dels observadors internacionals, com en qualsevol votació en la que són requerits, és vetllar per la garantia del recompte i del procés democràtic. La Coordinadora nacional per la Consulta ha encarregat a la delegació l’elaboració d’informes que es compilaran i seran enviats als diferents organismes internacionals tals com l’ONU, la Unió Europea, el Consell d’Europa, etc. També en rebran còpia dels diferents informes elaborats per la delegació internacionals les institucions catalanes: ajuntaments i Parlament, així com a la premsa en general.

Els observadors han recorregut durant el dia el país, dividit en en deu rutes en les que s’han inscrit els diversos observadors. Les zones assignades són: Penedès; tarragonès-Baix Camp; Bages-solsonès; vallès Occidental; Ripollès; La Selva; Pla de l’Estany-Empordà; Urgell-Pla d’Urgell i Garrigues; Maresme i Vallès Oriental-Baix Montseny. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any