Laporta demana un ‘sí’ per la dignitat dels catalans

  • A Vic ja ha votat anticipadament el 12 per cent del cens

VilaWeb
Redacció
12.12.2009 - 11:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha demanat aquest divendres que es voti a favor de la independència de Catalunya a les consultes sobiranistes del 13-D per una qüestió de “dignitat” com a poble, en clausurar els actes de campanya de la plataforma ‘Osona Decideix’ a Vic. Durant la seva intervenció a la plaça Major de la capital d’Osona, Laporta ha expressat el seu suport “incondicional” a la consulta i ha demanat el ‘sí’ perquè considera que Catalunya és una nació i que, per tant, té dret a un Estat propi. “Si no ho fem nosaltres, no ho farà ningú”, ha proclamat.

Ha afirmat que l’Estat espanyol no soluciona els problemes socials, econòmics ni identitaris de Catalunya, i ha assegurat que és “absolutament necessari” mobilitzar-se. Alhora, ha manifestat el seu desig que els estrangers residents a Catalunya participin del “somni català”, i els ha instat a sumar-se a les mobilitzacions.

Les consultes són “un exercici de respecte” cap a les persones que van lluitar per una Catalunya lliure, ha dit Laporta, i ha instat a defensar la llengua catalana i la independència per ser l’única manera de viure “com un país normal”. Ha reclamat una gran participació diumenge, i ha postil·lat: “No podem fallar”.

En declaracions als mitjans després de la seva intervenció, el president del FC Barcelona ha apuntat que les seves expectatives per al 13-D són “molt bones” per la bona feina que han fet els promotors de la consulta. Alhora, ha considerat que la iniciativa ha despertat la “consciència nacional” i la “il·lusió per la llibertat”.

A l’acte de clausura a Vic, el director executiu d”Osona Decideix’ i exvocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Alfons López Tena, ha afirmat que en democràcia “res és superior a la força del poble”. S’ha mostrat confiat que s’aconseguirà un “gran resultat” a favor de la independència, i ha afegit: “Ningú podrà parar-nos”.

López Tena ha recordat les dificultats polítiques i mediàtiques que ha trobat la plataforma per impulsar la consulta, i ha conclòs el seu discurs amb una cita de l’activista indi Mahatma Gandhi –“primer, t’ignoren; després, es riuen de tu, després, t’ataquen, i després, guanyes”–.

L’acte de clausura, presentat pel membre de la plataforma ‘Taradell Decideix’, Antoni Pladevall, ha comptat amb la participació del músic d’Osona Pep Sala, així com de grups de castellers, gegants, i grallers, i ha mostrat vídeos com el de la intervenció del violoncel·lista Pau Casals davant de les les Nacions Unides el 1971.

Al final de l’acte, Laporta i López Tena s’han sumat a membres de les plataformes organitzadores per entonar l’himne ‘Els segadors’. (EUROPA PRESS)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any