Manresa també farà la consulta el 25 d’abril

  • Girona, Salt i Sarrià de Ter han unit forces i faran la consulta popular independentista aquest mateix dia

VilaWeb
Redacció
11.12.2009 - 17:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consulta popular a Manresa tindrà lloc el dia 25 d’abril. Així ho ha anunciat aquest divendres el portaveu de les entitats promotores de la consulta, Josep Camprubí. Membres de Manresa Decideix i representants dels vuit municipis que celebraran la consulta popular aquest diumenge s’han aplegat a l’església de Santa Cecília, a Montserrat (Bages), per demanar la màxima participació dels ciutadans. Al Bages gairebé unes 20.000 persones podran anar a votar. Els impulsors de les consultes a la comarca expliquen que es donarien per satisfets si la participació és la mateixa que la d’un referèndum vinculant.

osep Camprubí, en nom dels promotors de la consulta, ha recordat que un procés com aquest requereix un esforç organitzatiu. Camprubí també ha explicat que s’han posat en contacte amb ciutats com Lleida i Girona per ‘donar-se suport mutu’.

Camprubí ha destacat que Manresa Decideix ja ha consolidat la seva estructura bàsica i que, en aquests moments, compta amb unes 600 adhesions. A més, ha explicat que es posarà en marxa una pàgina web i que s’ha editat el primer butlletí informatiu.

Girona, Salt i Sarrià de Ter van anunciar ahir que farie la consulta sobre la independència el mateix dia, el 25 d’abril. La idea és que els prop de 120.000 habitants de l’àrea urbana puguin manifestar el mateix dia si volen que Catalunya sigui independent. Ahir al vespre van fer l’acte públic de presentació de la comissió cívica Girona Decideix, i el portaveu, Biel de Montserrat, va manifestar que voldrien que a l’abril es fes ‘la tercera onada independentista’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any