Actes de suport a Aminatu Haidar coincidint amb el dia Internacional dels Drets Humans

  • Se celebren a València, Palma i l'Aeroport del Prat · L'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva visita avui l'activista saharauí

VilaWeb
Redacció
10.12.2009 - 11:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

València, Palma i l’Aeroport del Prat són alguns dels indrets que acullen avui actes de suport a l’activista sahariana, Aminatou Haidar, coincidint amb el dia internacional dels Drets Humans. Haidar, en vaga de fam des de fa vint-i-cinc dies a l’aeroport de Lanzarote, reclama poder tornar al seu país després que va ser expulsada del Marroc.

La Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharaui del País Valencià ha organitzat una cadena humana de recolzament a Haidara avui a les sis del vespre a la plaça de la Verge València. Amb aquesta acció volen demanar la fi de la violació dels Drets Humans al Sahara Occidental per part del Marroc. Després de la cadena humana tenen previst fer una marxa silenciosa fins la delegació del govern, a la plaça del Temple. La convocatòria d’avui s’afegeix a la ‘haima’ que la federació ha instal·lat davant la seu del PSPV per mostrar ‘la disconformitat del moviment social de recolzament al poble sahrauí amb la manera com el govern espanyol està gestionant aquesta qüestió’.

Les mostres de suport a Haidar també han arribat per part del pallasso ‘Tortell Poltrona’ i del Comitè Català per la Defensa dels Drets Humans del Sàhara Occidental, que han impulsat un punt permanent de suport a la terminal T2 de l’Aeroport del Prat. De moment, ja han aconseguit l’adhesió d’una cinquantena d’artistes i treballadors de la cultura.

A Palma l’Associació d’Amics del Poble Saharauí de les Illes Balears ha convocat una concentració avui a dos quarts de vuit del vespre davant la Cort. Es farà una encesa d’espelmes ‘que donarà llum i esperança a la lluita pacífica de Haidar pels seus drets i pels del seu poble’.

Aquest dissabte a les sis del vespre Girona acull una concentració pels Drets Humans al punt de trobada de la Rambla de Girona. La Fundació Ser.gi serà l’encarregada d’obrir el manifest amb una especial referència a Haidar. Tot seguit, les entitats de la Coordinadora d’ONG Solidàries s’encarregaran de repassar algunes de les causes pendents pel que fa als Drets Humans. Finalment, l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí-Girona clourà el manifest exposant el cas de l’activista Aminatou Haidar i amb una encesa d’espelmes en solidaritat amb ella.

L’ONU fa una crida perquè Haidar pugui tornar al Sàhara

L’alta comissionada dels drets humans de l’ONU, Navi Pillay, va fer una crida ahir al govern espanyol i al del Marroc perquè l’activista sahariana pugui tornar al seu país. ‘Faig una crida perquè pugui tornar allà on ha d’estar, amb els seus fills’, va declarar. Pillay va admetre que l’executiu espanyol havia fet alguns moviments diplomàtics, però va recordar que era Haidar qui havia de decidir si volia tornar al Sàhara.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any