Barcelona Decideix presenta una proposta de consulta per al 25 d’abril

  • CiU, ERC, ICV i CUP no tenien constància de la iniciativa que també desconeixien la gran majoria d'associacions i entitats · Alguns membres de la Coordinadora Nacional donen suport a la plataforma

VilaWeb
Redacció
09.12.2009 - 15:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sorpresa entre els partits polítics i associacions de Barcelona davant la constitució de la plataforma Barcelona Decideix, que s’ha presentat en conferència de premsa avui al migdia davant de la Sagrada Família sense cap cara pública que, de moment, li doni suport. Ni CiU, ni ERC, ni ICV, ni les CUP, ni tampoc altres associacions i entitats de la ciutat, no tenien constància d’aquesta iniciativa.

‘Ho ha impulsat un grup promotor, però ara estem oberts a qualsevol participació’, ha dit Uriel Bertran, membre de la Coordinadora per la consulta sobre la independència. VilaWeb ha parlat amb els membres del grup promotor que han explicat que han tingut algun contacte informal amb un partit municipal i amb algunes entitats veïnals per explicar-los la iniciativa. ‘Ara començarem a parlar amb els partits polítics, les associacions i les entitats de la ciutat perquè s’hi adhereixin’, diuen.  Barcelona Decideix pretén fer la consulta sobre la independència el dia 25 d’abril i es tirarà endavant encara que l’Ajuntament no hi doni suport.

En la conferència de premsa han intervingut algunes de les persones que donen suport a la plataforma com Lluís Vila, president de l’Associació de Veïns Font d’en Fargues i Medalla d’Honor de Barcelona; Isabel Pallarès, Secretària General de la Intersindical-CSC i Ramon Carner, President del Cercle Català de Negocis. Els membres de la Coordinadora per la consulta sobre la independència que donen suport a la plataforma són Uriel Bertran, Josep Manel Ximenis, David Vinyals i Anna Arqué.

ERC portarà al Ple de l’Ajuntament de Barcelona la consulta per la independència

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat avui a la tarda, mitjançant un comunicat, que portarà al Ple la proposta d’organitzar a Barcelona un referendum per la independència tant aviat com sigui possible, atenent així la iniciativa presentada avui per la plataforma Barcelona Decideix.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any