Copenhaguen porta el Canvi Climàtic a la xarxa

  • A la xarxa hi ha un ampli ventall d'opcions i de punts de vista per fer un seguiment de la Conferència de l'ONU sobre el Canvi Climàtic

VilaWeb
Redacció
08.12.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic de Copenhaguen ha generat moltes expectatives pels compromisos a què poden arribar els països més contaminants per a reduir els gasos d’efecte hivernacle. Per això podem trobar a la xarxa nombroses maneres de seguir la conferència, des de molts punts de vista. Alguns mitjans, com la BBC i The Guardian, han preparat pàgines especials per poder seguir minut a minut la conferència. Un altre diari, el New York Times, ofereix aquest especial multimèdia sobre els procedents de Copenhaguen en el debat sobre l’escalfament global. Hi ha punts de vista crítics amb les decisions que s’han pres en les conferències sobre el canvi climàtic prèvies i sobre les que es poden prendre ara: A Indymedia trobareu aquesta pàgina especial dedicada a Copenhaguen. I encara una altra mirada crítica: la de l’Observatori del Deute Mundial, que ofereix aquest bloc en què fa un seguiment de la conferència, fins al 19 de desembre, mercès als tres membres que hi ha a la capital danesa per informar tant del que succeeixi allà com a la conferència alternativa.

Com ja va passar a Barcelona durant la reunió preparatòria, ecologistes de tot el món tenen intenció de pressionar aquests dies els polítics perquè vagin tan enllà com sigui possible, i per això han convocat una manifestació dissabte a Copenhaguen i en altres ciutats de més de cent països. Greenpeace, que també participarà en aquestes manifestacions, ja fa dies que ha començat una campanya per pressionar els dirigents dels països perquè assumeixin compromisos seriosos per limitar l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. L’organització ecologista ha preparat aquesta pàgina especial, amb el lema ‘Actua ara, canvia el futur’. I entre els punts de vista més crítics destaca el d’aquest interessant vídeo sobre la negociació de les emissions de gasos.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any