Ja han votat més de catorze mil electors al referèndum del 13D

  • S'ha superat el 2% del cens i es preveu un augment del vot anticipat d'avui fins el dissabte · A Osona la participació ja supera el 6% · Barcelona Decideix promourà una consulta sobre la independència a l'abril

VilaWeb
Redacció
08.12.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vot anticipat de les consultes sobre la independència ja ha superat el 2% arreu dels municipis on està previst celebrar les votacions aquest diumenge 13 de desembre. Això significa que dels set-cents mil electors que té el cens de les consultes ja n’han votat més de catorze mil. Si observem el procés a la comarca d’Osona, aquesta xifra s’eleva al 6% dels més de cent disset mil electors del cens comarcal. Per tant, més de set mil osonencs han exercit el dret a vot quan encara falten cinc dies pel dia clau de les consultes.

El portaveu de la comissió Vilafranca Decideix, Jaume Claramunt, ha explicat a VilaWeb que ahir es va superar el 2% de participació en els primers dies de vot anticipat. La coordinadora local ha instal·lat un tendal a la Plaça de la Vila que també té un efecte publicitari i de visibilitat. Jaume Claramunt explica que ‘hi ha molta gent gran participant aquests primers dies del procés amb un entusiasme molt gran’. Aquests votants transmeten la seva il·lusió per poder participar en una consulta que ‘pensaven que mai podrien veure amb els seus ulls’. El portaveu de la comissió de Vilafranca ha destacat l’alta participació de nous catalans que estan prenent partit en aquesta consulta. Més d’un 3% dels que han votat fins ara són de procedència no catalana. També ens ha descrit l’ambient que es respira a l’entorn de les urnes on es fa present la idea que ‘tot és possible, es poden canviar les coses. És un moment històric’.

Per altra banda, Marçal Orri, membre de la comissió organitzadora Osona Decideix, ha dit a VilaWeb que la comarca ja ha superat el 6% de participació. Orri ha explicat que hi ha un ritme de participació d’entre sis-cents i vuit-cents vots diaris. A Osona està participant a la consulta tot tipus de gent, vells i xics, i que s’està fent campanya per a la participació des del Mercat Medieval fins a la discoteca. Segons Orri, ‘hi ha molta gent que vol participar directament de la festa del dia 13 de desembre i esperen a votar aquell mateix dia’.

El vot anticipat es pot exercir fins el dia abans mateix de la consulta del 13 de desembre. S’espera que avui i els propers quatre dies l’afluència de gent que s’acosti als col·legis electorals a votar vagi incrementant. Els membres de la coordinadora nacional de les consultes es mostren molt satisfets per com s’està desenvolupant el procés i la rigorositat amb què s’està procedint arreu on es fan consultes.

Consulta a Barcelona a l’abril

Barcelona Decideix promourà la consulta independentista en aquesta ciutat que és previst que es porti a terme a l’abril del 2010. De fet, aquest dimecres serà presentada la Comissió local de Barcelona Decideix, que ha rebut el suport de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència.

En una nota, s’anuncia que la presentació, que es farà aquest dimecres davant de la Sagrada Família, anirà a càrrec de persones representatives dels diferents districtes i de les moltes entitats i associacions que treballen a Barcelona. Així mateix, es presentarà el web www.barcelonadecideix.cat. ‘La Consulta sobre la Independència arriba a Barcelona’, destaca el comunicat, i assenyala que ‘després de mesos de contactes i reunions es presentarà Barcelona Decideix.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any