Llibertat sota fiança per a Macià Alavedra i per a Lluís Prenafeta

  • Garzón els impedeix de sortir de l'estat i hauran de comparèixer al jutjat cada quinze dies · La fiança és d'un milió d'euros cadascú

VilaWeb
Redacció
07.12.2009 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’Audiència espanyola Baltasar Garzón ha decidit avui deixar en llibertat sota fiança d’un milió d’euros Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, en presó provisional per presumpta implicació en el cas Pretòria de corrupció urbanística. Fins ara Garzón havia denegat les peticions de llibertat per a tots dos detinguts per raons d’edat i de salut. El proppassat 25 de novembre va accedir a traslladar-los a Can Brians.

La setmana passada, el jutge de l’Audiència espanyola Baltasar Garzón va prendre declaració i va deixar en llibertat sense mesures cautelars a una vintena d’imputats, entre les quals les dones d’Alavedra i Prenafeta, Doris Malfeito i Lluïsa Mas, respectivament. També hi havia l’ex-alcalde de l’Ajuntament de Sant de Llavaneres, Víctor Ros (PP) i el seu regidor d’Urbanisme, Antonio Jiménez; el gerent de l’Incasòl fins fa dos dies, Emili Mas (PSC); l’ex-càrrec del DPTOP, Genís Carbó; Lluís Falcón, gerent de Projectes de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet fins el 19 de novembre, quan fou destituït per la nova batllessa, Núria Parlón, i Manuel Valera, administrador de Niesma, una de les empreses lligades a projectes urbanístics de Llavaneres.

L’ex-regidor d’urbanisme de Santa Coloma de Gramanet, Manuel Dobarco, va sortir en llibertat la setmana passada, però en aquest cas, després de pagar 200.000 euros de fiança imposada per Garzón. Dobarco va ser empresonat el 30 d’octubre, juntament amb l’ex-batlle del municipi, Bartomeu Muñoz (PSC), l’ex-diputat socialista Luís García, Alavedra i Prenafeta. Muñoz i García encara continuen a la presó de Can Brians.

A banda dels encausats, Garzón ha citat per al gener deu testimonis; entre aquests l’ex-batllessa de Badalona, Maite Arqué (PSC), l’ex-director general de Planificació i Recursos de l’Ajuntament de Santa Coloma, Albert Gadea, i l’actual gerent de l’empresa pública Gramepark, Manel Sierra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any