Els vots del 13-D s’avancen

  • Molts municipis han optat per col·locar les urnes uns dies abans, també a Zuric, on avui els catalans residents poden votar sobre la independència

VilaWeb
Redacció
06.12.2009 - 14:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

D’avui en vuit, prop de cent seixanta municipis celebraran la consulta sobre la independència, així que aquesta setmana es preveu farcida d’actes per a animar al vot, com ja se n’han fet durant la setmana que deixem enrere. Però, a més, per tal que pugui votar el màxim de gent possible, molts dels municipis que faran la consulta sobre la independència diumenge vinent ja s’han organitzat per recollir vots avançats.

És el cas de Cassà de la Selva, Vilafranca del Penedès, Sant Cugat del Vallès (podeu veure el vídeo del primer dia de vot avançat a Sant Cugat), Torroella de Montgrí, Berga, el Masnou, Taradell, Tàrrega, les Borges Blanques, Juneda, Arbeca, Fulleda i Torrebesses, Linyola, la Vall de Boí, la Jonquera, etc.

A més, avui també es pot votar a Zurih, on fa uns dies va presentar-se la plataforma Suïssa Decideix, que portarà les urnes a Baden-Wettingen, Basilea, Berna, Ginebra i Lausanne. La data escollida per a fer la consulta sobre la independència entre els catalans residents a la Confederació Helvètica serà el 25 d’abril que ve.

Si la setmana passada es feia a Barcelona un gran acte de començament de campanya, al qual van assistir-hi tres mil cinc-centes persones i van intervenir Miquel Calçada, Josep Maria Terricabras, Carles Móra i Víctor Alexandre (crònica en vídeo), divendres vinent, Osona Decideix farà l’acte central de campanya de la plataforma, amb la participació del president del FC Barcelona, Joan Laporta. El dia abans, dijous, hi haurà també a Vic un acte unitari, organitzat per CiU, ERC i CUP, sota el lema ‘El 13-D vota sí’, en què hi intervindran l’escriptor Julià de Jòdar i els euro-diputats Oriol Junqueras i Ramon Tremosa.

Des de fa uns quants dies, s’ha incrementat el nombre d’actes organitzats per promoure el vot entre els municipis que organitzen la consulta. El 20% de la gent que podrà anar votar són persones extra-comunitàries, i és per això que col·lectius d’immigrants residents a Catalunya van voler donar dijous el seu suport a les consultes.

De moment, els municipis del nostre país que celebraran la consulta són tots del Principat, però ja ha nascut una plataforma que pretén coordinar els possibles referèndums que s’impulsin a les Illes. Es tracta de la Plataforma de Càrrecs Electes Municipals de les Illes Balears, impulsada per càrrecs del PSM, que es presentarà en societat dissabte vinent, el dia abans de les consultes.

El mateix dia, dissabte 12 de desembre, es farà el primer referèndum d’aquesta segona tongada. Serà a Sant Jaume de Frontanyà, el municipi més petit de Catalunya, on la plataforma Decidim.cat, que aplega els càrrecs electes que donen suport a la consulta, organitzarà un acte polític a migdia.

Enllaços
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any