El Centre Carter reconeix la transcendència del referèndum del 13-D

  • Aquesta prestigiosa institució en la mediació de conflictes i supervisió de processos electorals respon la carta de López Tena dient que 'seguirà amb interès els esdeveniments que succeeixi a Catalunya'

VilaWeb
Redacció
04.12.2009 - 11:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Centre Carter, fundat per l’ex-president nord-americà Jimmy Carter per a treballar en la mediació de conflictes i en la supervisió de processos electorals, ha respost la carta que va enviar el director executiu d’Osona Decideix, Alfons López Tena, demanant observadors en el referèndum del 13 de desembre. El Centre Carter es disculpa (carta) per no poder fer la supervisió pel poc temps que queda fins la celebració de la consulta, però reconeix implícitament que és un procés que ‘representa una transició crítica per al país’.

En efecte, el director del Centre Carter, David Carroll, recorda, en la carta de resposta a López Tena, que aquesta institució només fa d’observadora en les eleccions que suposen una transició en un moment crític per al país, on la presència del Centre Carter pot ser decisiva i quan els partits majoritaris o l’autoritat electoral en demana la participació. Dit això, Carroll es disculpa per no poder enviar observadors el 13 de desembre degut al poc temps de què disposen fins aquesta data i per la tasca que ara duen a terme al Sudan, Bolívia, Costa d’Ivori, Nepal i Palestina.

A més, suggereix a Tena que s’adreci al secretariat de les Nacions Unides, l’Institut Democràtic Nacional, la Unió Europea i altres institucions internacionals que han signat la Declaració de Principis i el Codi de Conducta per als Observadors en Eleccions Internacionals perquè pensa que poden fer l’avaluació del referèndum sobre la independència del 13 de desembre. De fet, López Tena també es va adreçar a aquestes institucions quan va enviar la carta al Centre Carter.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any