La Conselleria d’Economia concedeix a l’Olleria un Taller d’Ocupació

  • 27 persones aturades seran contractades i es formaran en tres especialitats

VilaWeb
Redacció
04.12.2009 - 00:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un total de 27 treballadors aturats del municipi seran contractats aquest desembre, i durant tot un any,  per a participar al Taller d’Ocupació “Vila de l’Olleria”, a través del qual es podran formar en les especialitats d’Assistent d’Ajuda a Domicili, Cuiners i Instal·ladors de Sistemes d’Energia Solar Tèrmica. A més d’aquests 27 alumnes/treballadors, la conselleria d’Economia requerirà 6 tècnics com a professors dels citats Tallers d’Ocupació per al Reciclatge Professional.

La notificació oficial de la concessió del projecte per part de la Generalitat va aplegar este mateix dimarts, i des d’aleshores l’Ajuntament de l’Olleria ha posat en marxa tots els dispositius (sistema públic de megafonia, web, ràdio local…) perquè la població aturada es puga assabentar de la iniciativa. Tot i això l’ajuntament només pot informar i orientar a les persones interessades, ja que la gestió i selecció dels alumnes/treballadors la realitzarà el SERVEF. El requisit per a poder optar a una de les 27 places és estar inscrit al SERVEF i tindre més de 25 anys.

En relació a aquest taller, la regidora de Cultura i Patrimoni, Àgueda Micó, ha ressaltat la satisfacció de l’actual corporació per l’atorgament d’aquest projecte, ‘ja que implica donar l’oportunitat a 27 persones i per extensió a 27 famílies, que poden en estos temps difícils tindre un sou i simultàniament aprendre un nou ofici’, comenta. ‘Abans de finalitzar l’Escola Taller de la Casa Santonja des de l’ajuntament ja vam començar a treballar per a aconseguir una continuïtat a eixe projecte formatiu, i estem molt contents d’haver aconseguit una resposta en positiu a tot eixe esforç’.

L’alcalde, Julià Engo, ha explicat que la sol·licitud per part municipal d’eixos tres tallers en concret, va ser molt meditada, ‘vam fer la tria dels tallers apostant pel reciclatge dels treballadors cap a sectors econòmics que realment oferiren oportunitats de futur’, ha remarcat. ‘El desenvolupament de la Llei de Dependència promou l’activitat econòmica per als assistents domiciliaris. El desenrotllament del sector turístic i d’empreses per exemple de càtering està creant demanda d’especialistes en restauració, i els nous codis d’edificació obliguen els habitatges de nova construcció a generar el servei d’aigua calenta mitjançant energies renovables. Així doncs, hem treballat per aconseguir unes ajudes que possibiliten als seleccionats tindre un sou mentre es formen en feines adaptades a les noves necessitats del mercat laboral, i que per tant, els permitisquen dintre d’un any haver incrementat les seues oportunitats de trobar un lloc de faena’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any