Antich manté el pacte de govern però no descarta eleccions anticipades

  • El president comença demà una ronda de converses amb tots els partits, inclòs el PP, per a mirar de 'recuperar l'estabilitat' · Miquel Nadal, conseller de Turisme, ha presentat la dimissió aquest matí

VilaWeb
Redacció
03.12.2009 - 20:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern balear, Francesc Antich, ha decidit provar de mantenir el pacte de govern després de la crisi oberta aquests darrers dies pels encausaments d’alts càrrecs del seu govern en casos de presumpta corrupció. Ho ha dit després de l’executiva del PSIB i poc després de saber-se que Unió Mallorquina (UM) optés per la continuïtat del pacte. Tot amb tot, Antich, comença demà una ronda de converses amb tots els partits, inclòs el PP, per avaluar si es pot ‘recuperar l’estabilitat’. Si no ho veu viable, ha explicat, no es descarten eleccions anticipades.

La dimissió del conseller de Turisme, Miquel Nadal, aquest matí ha desencadenat una jornada tensa amb reunions de les cúpules dels tres principals partits de govern. UM i Bloc han decidit intentar reconduir la situació i mantenir l’estabilitat institucional del Pacte de progrés. El portaveu del Bloc, Biel Barceló, ha dit que ‘no enten’ el discurs que ha fet el president Antich i considera que la possibilitat de convocar eleccions anticipades hauria de ser una opció ‘plantejada seriosament’ si existeix una situació ingovernable.

La portaveu d’Unió Mallorquina, Catalina Julve, ha destacat aquesta tarda l’aposta de la formació per l’estabilitat del govern i de totes les institucions de les Illes. Segons Julve, UM continuarà en el Pacte, malgrat la situació generada per la imputació dels seus membres per pressumpte corrupció i la dimissió d’avui del conseller de Turisme, Miquel Nadal.

Julve ha destacat que UM ‘sempre compleix amb els seus compromisos i així es farà amb els seus socis de govern’. Tot i que ha reconegut que ‘hi ha hagut una manca de diàleg entre totes les formacions que conformen el pacte’. Així mateix ha manifestat que ‘davant l’actual situació econòmica que estam vivint, l’estabilitat a les institucions es té que anteposar als interessos dels partits’.

Miquel Nadal ha dimitit com a conseller de Turisme

Miquel Nadal ha dit, durant la conferència de premsa que ha ofert aquest migdia a la seu de la conselleria de Turisme, que fa mesos que es va plantejar de dimitir, però que Francesc Antich i el seu partit van impedir-li que ho fes. El ja ex-conseller també ha assegurat que la seva família no podia ‘aguantar més’ i que no es mereixia ‘el mal (les informacions sobre les seves causes judicials) li estan fent’. Nadal ha dit que quedaria demostrat que les imputacions eren mentida. ‘De manera rotunda i categòrica puc justificar totes i cadascuna de les entrades de diners als meus comptes, mai no m’he emportat ni un sol euro’, ha afegit.

Per la seva banda, el president del PP balear, José Ramón Bauzà, ha anunciat que donaria suport al president Antich davant la crisi política i institucional si trencava el Pacte de Govern.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any