Col·lectius d’immigrants residents a Catalunya donen suport a les consultes

  • Més de 125.000 extra-comunitaris podran votar el 13-D

VilaWeb
Redacció
03.12.2009 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Col·lectius d’immigrants residents al Principat han donat avui suport a les consultes sobre la independència que es faran diumenge de la setmana que ve a més de cent cinquanta municipis. Els portaveus han recordat que aquell dia podran votar unes 700.000 persones (les majors de setze anys que estiguin empadronades en alguna de les viles on es farà la consulta) i que d’aquestes, el 20% (més de 125.000) són extra-comunitàries. 

En un manifest, els diversos col·lectius d’immigrants constaten que ‘els Països Catalans viuen des de fa tres-cents anys en la mateixa situació, sense poder exercir el dret de decidir, immanent a la seva condició de poble i nació’. 

En nom del Casal Argentí a Barcelona, Diego Arcos ha dit que defensaria Catalunya i que participava ara d’un procés similar al que va fer els seus compatriotes argentins fa uns dos-cents anys, quan ‘va derrotar i expulsar la Corona espanyola’. Per la seva banda, el vice-president del col·lectiu d’immigrants senegalesos, Mbaye Gaye, ha dit: ‘Catalunya ens ha acollit. Defensarem la nació catalana perquè sigui un estat propi’. Des del Congrés d’Entitats Democràtiques a Catalunya, el seu president, el-Hassane Jeffali, ha instat els seus a participar en les consultes, i el senegalès Omar Diatta ha afirmat que Catalunya es trobava ‘en la mateixa situació que Àfrica: colonitzada’. 

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any