Milers de manifestants tornen a contestar la política educativa de Camps

  • La Plataforma per l'Ensenyament Públic va fer manifestacions a Alacant, Castelló i València

VilaWeb
Redacció
02.12.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sota el lema ‘Mou-te per l’ensenyament’, milers de manifestants van recórrer ahir al vespre els carrers d’Alacant, de Castelló i de València per protestar contra la política educativa del govern de Francisco Camps, dirigida per Alejandro Font de Mora, de qui tornaren a demanar la dimissió. Convocats per la Plataforma per l’Ensenyament Públic, mestres, pares, mares i xiquets van reclamar que el Consell d’Educació complís els tretze punts del manifest (pdf) en favor de l’escola pública.

Segons l’organització, prop de deu mil participants van congregar-se a la sola ciutat de València, on es van poder veure cartells que deien coses com ‘Font de Mora dimissió’, ‘Menys corrupció, més educació’ ‘Readaptació del currículum dels professors’ i ‘Neutralitat de l’administració’. 

Els manifestants van demanar la represa de les negociacions amb la conselleria i van tornar a reivindicar els tretze punts del manifest, que consideren irrenunciables. Alguns d’aquests punts són: que es creïn tres-centes places de llengua estrangera a totes les unitats de xiquets de quatre i cinc anys; que hi hagi una catalogació lingüística de totes les places d’ensenyament secundari per tal de cobrir la demanda real d’ensenyament en català; que es professionalitzi el cos d’inspectors i que facin oposicions en comptes de ser nomenats a dit; que s’eliminin les 1.300 barraques existents. 

A la manifestació, convocada per tots els integrants de la plataforma (els sindicats CC OO, STEPV i UGT, Escola Valenciana, la confederació de pares Gonzalo Anaya, les tres associacions d’estudiants, les permanents de directors de primària i secundària i la d’inspectors Adide), van sumar-s’hi també els principals dirigents polítics de l’oposició.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any