Els governs espanyol i maurità desmenteixen la localització dels cooperants

  • La informació havia estat proporcionada per Reuters · Zapatero, molest, demana prudència i discreció, tal com ha fet a la tarda Carod-Rovira


VilaWeb
Redacció
01.12.2009 - 19:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de Mauritània, Mohamed Ould Abdelaziz, ha desmentit que les autoritat hagin localitzat els tres cooperants segrestats, tal com informava Reuters, segons que ha dit el govern espanyol. Així, doncs, les operacions continuen com fins ara i, segons el govern espanyol, no hi ha cap indici que faci pensar que la informació de Reuters sigui certa.

De fet, l’equip de Rodríguez Zapatero s’ha mostrat molest per la publicació d’aquesta informació poques hores després de demanar ‘prudència’ i ‘discreció’ als mitjans de comunicació: ‘Entenc l’interès informatiu, però demano comprensió a la tasca que ha de fer el govern, prudència i discreció’. Hores abans, el vice-president del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira també demanava que s’aturés ‘aquesta mena d’espiral progressiva de fabulació’ sobre l’autoria del segrest dels tres cooperants catalans a Mauritània i recordava que encara no hi havia res de clar. Segons Carod, fins que els segrestadors no reivindiquin el segrest, les autoritats no podran decidir les accions que caldrà emprendre, i és per això que ha demanat serenitat i responsabilitat. Ahir mateix, el ministre de l’Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, va apuntar la possibilitat que rere el segrest hi hagués al-Quaida del Magreb islàmic.

La Caravana Solidària continuarà a Mauritània

Francesc Osan, portaveu dels familiars dels tres cooperants segrestats i president de l’ONG Barcelona Acció Solidària, ha anunciat aquesta tarda que l’entitat continuaria l’expedició de la Caravana Solidària a Mauritània. Pel que fa a lainformació de Reuters respecte la localització dels segrestats a uns cent quilòmetres de la capital de Mauritània, ni l’ONG ni el govern espanyol no ho ha pogut confirmar.

Però dos dies després del segrest encara no se sap amb seguretat qui l’ha fet ni on paren els segrestats. La temença és que els segrestadors no s’hagin endut els cooperants a Mali, on hi ha bases d’al-Qaida. Que sigui un segrest de la xarxa islamista és, segons totes les fonts, la hipòtesi més temuda i que faria més complicada qualsevol solució. Aquestes hores vinents poden ser decisives en el desenllaç d’aquest fet. El govern de Mauritània ha demanat excuses a l’estat espanyol pel segrest i tem que tot plegat no afecti la relació amb el govern espanyol. Per la seva banda, el jutge de l’Audiència espanyola Fernando Andreu ha obert diligències pel segrest, en una investigació que es troba sota secret de sumari.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any