López Tena demana el vot per al 13D a Sant Pere de Torelló

  • Joan Laporta participarà a l’acte central d’Osona Decideix a la Plaça de Vic, el dia 11

VilaWeb
Redacció
30.11.2009 - 08:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director executiu d’Osona Decideix, Alfons López Tena, va oferir aquest dissabte una xerrada a Sant Pere per animar a la participació en la consulta sobre la independència del proper 13 de desembre. Tena va advertir que els hostils al referèndum intentaran desmobilitzar la gent i, fins i tot, impedir que la jornada del 13D es desenvolupi amb normalitat. Segons ell, això demostra que la convocatòria i la feina que a hores d’ara ja estan fent prop de 2.000 voluntaris comença a preocupar a determinades instàncies. I ho va resumir amb aquesta idea: “Desafecció política? Ja ho veurem…”

Sant Pere Decideix va reunir una cinquantena de persones a la sala d’actes de Les Monges, on tant abans com després de la xerrada es va poder fer el vot anticipat. Des d’aquesta setmana, i al llarg dels propers dies, s’instal∙laran taules en diferents punts del poble perquè la gent que hi estigui interessada pugui dipositar el seu vot.

López Tena va reiterar que el repte dels organitzadors és arribar “al 50% de participació en el conjunt de la comarca”, cosa que vol dir que “hi haurà municipis que poden estar molt per sobre i altres que quedaran per sota”. Va insistir no només en la legalitat de la consulta, sinó en la innovació que representa en relació a les eleccions que se celebren a l’Estat espanyol: la votació es farà a través d’un sistema informàtic interconnectat a cada municipi, per garantir tant l’agilitat del procés com per evitar que una mateixa persona pugui votar a dos llocs diferents.

Des del públic, l’alcalde de Sant Pere i portaveu de la plataforma Decidim.cat, Jordi Fàbrega, va pronunciar-se obertament pel Sí en la votació del 13D, i va replicar els que consideren que en un context de crisi econòmica no és el moment de plantejar aquesta mena de debats: “Tot el contrari. L’any que ve, Catalunya aportarà 15.000 milions d’euros a l’Estat que no ens retornaran, mentre tindrem 600.000 aturats i un 20% d’aquests al llindar de la pobresa. I això és així perquè la política econòmica l’ha decidit sempre Espanya, mai Catalunya. Espanya no ens convé”.

López Tena va acusar PSC, PP i Plataforma per Catalunya de promoure el discurs de la por entre els votants, i de coaccionar, allà on governen, persones i entitats perquè no cedeixin locals si no volen perdre subvencions i ajudes des de l’Ajuntament en el futur. Pel que fa a la premsa, va ser especialment crític amb TV3, ja que de moment l’únic interès que ha demostrat és per convidar-lo al programa Àgora el dia 14 de desembre, l’endemà de la consulta.

Durant l’acte també es va confirmar que La Vall del Ges Decideix tancarà la campanya el proper 8 de desembre a les 8 del vespre, al centre cívic del barri de Montserrat, i que l’acte central d’Osona Decideix, amb la presència del president del Barça, Joan Laporta, serà a la plaça Major de Vic el divendres 11 de desembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any