Segrestats a Mauritània tres cooperants de l’ONG Barcelona Acció Solidària

  • Els segrestats són dos empresaris i una funcionària que formaven part de la Caravana Solidària

VilaWeb
Redacció
30.11.2009 - 00:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tres membres de la Caravana Solidària 2009 de l’ONG Barcelona Acció Solidària van ser segrestats ahir a Mauritània quan el vehicle en què viatjaven fou atacat per uns desconeguts. Els tres segrestats són el conseller delegat de l’empresa Gecoinsa, Roque Pasqual; la funcionària del Departament de Justícia, Alícia Gámez; i un empresari dels Túnels de Vallvidrera, Albert Vilalta. En aquell moment es dirigien a la capital, Nouakchott, juntament amb una quinzena de vehicles més d’aquest projecte humanitari.

Els companys dels segrestats es van adonar que al vehicle en què viatjaven, l’últim de la fila, no els seguia. Llavors van girar cua i van trobar el cotxe desaparegut amb els portes obertes, sense ningú a dins, i van poder veure a terra unes petjades que s’endinsaven al desert.

El seguici de la Caravana Solidària 2009, que va sortir fa just una setmana del Port de Barcelona, va anar ahir de Nouadhibou a Nouakchott. Durant el trajecte el cotxe escombra de la caravana, un vehicle lleuger, ha deixat de seguir els altres catorze vehicles. Els companys s’han adonat de la pèrdua i un dels altres cotxes lleugers ha girat cua per veure què passava. És llavors que ha trobat el cotxe buit i amb unes petjades que feien pensar que havien segrestat els seus companys.

El ministeri d’Afers Estrangers espanyol ha confirmat el segrest a Mauritània dels cooperants catalans i diu que que els mecanismes consulars i diplomàtics que han de gestionar l’alliberament dels tres cooperants ‘han estat activats tan a Mauritània com a Senegal’, i tan el ministre Miguel Ángel Moratinos –que té programat un viatge oficial a Portugal- com la Subecretària d’Assumptes Exteriors i Cooperació ‘han estat informats i estan fent les gestions oportunes’.

Ara els altres membres de la caravana ja són a Nouakchott. Per la seva banda, la policia mauritana ha enviat quatre vehicles al lloc dels fets, que han passat poc després que els vehicles de la caravana s’havien aturat en una estació de servei per omplir els dipòsits de combustible. Un altre dels cotxes de la caravana també s’ha desplaçat fins al lloc en què es va produir el segrest.

La caravana solidària va sortir el passat 22 de novembre del Port de Barcelona. Es tracta del projecte humanitari més important que es fa a l’Àfrica Occidental. La iniciativa, organitzada per Barcelona Acció Solidària, té per objectiu transportar el material recollit per 35 ONG catalanes. La caravana, en la seva novena edició transporta al Marroc, Mauritània, Senegal i Gàmbia, més de 3.000 caixes de material corresponent a 106 projectes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any