Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  28.11.2009  23:30

'Tres dies amb la família', de Mar Coll, millor film de l'Inquiet

El principal festival de cinema català ha retut homenatge enguany a l'escriptor Ferran Torrent

Men?ame
 

L'Inquiet de Picassent i València, consolidat en cinc anys com el festival de cinema català més important del país, s'ha tancat dissabte a la nit amb l'atorgament dels premis als millors films d'enguany. El gran guanyador en l'apartat de llargmetratges ha estat 'Tres dies amb la família', de la directora Mar Coll ('trailer'). El jurat de l'Inquiet també ha premiat Sergi Tarín pel documental 'Moriscos, els valencians oblidats', i Eva Norberto en l'apartat de curtmetratges amb 'Fragments (d'un dia)'.

Els premiats

'Tres dies amb la família' relata el joc d'aparences d'una burguesia conservadora en què tots els problemes són evidents, però mai explícits. 'Moriscos, els valencians oblidats', per la seva banda, explica l'expulsió dels moriscos valencians el 1609, la història del desterrament dels descendents dels musulmans, i 'Fragments (d'un dia)' explica la història de dues amigues que parlen del transcurs de les seves vides una nit estelada.

En la secció 'inquieta' han guanyat l'IES Doctor Faustí Barberà d'Alaquàs, amb 'A fosques', i l'escola Sunion de Barcelona, amb el film 'Una cadira buida'. El guardó de primària ha correspost al CEIP d'Alfés de Lleida per 'L'escola de fantasmes'. En la secció 'A corre-cuita', s'han endut premi Carles Valls, Pedro Luna i César García gràcies a 'Pau'. i dins la secció 'Clip', els guanyadors han estat Paula Pérez i Teresa Pérez amb 'Personatges de Clara Andrés'.

Homenatge a Ferran Torrent

La Casa de Cultura de Picassent ha acollit la gala de cloenda del festival, dirigida i escrita pel dramaturg Roberto Garcia de l'Horta Teatre i presentada per l'actriu Verònica Andrés. L'acte s'ha dedicat a la figura de l'escriptor Ferran Torrent, que ha rebut el premi honorífic per la trajectòria professional en la història del cinema en català. Amb el gest, es vol reconèixer un dels novel·listes del país més adaptats al cinema. Títols seus com 'L'illa de l'holandés' i 'Gràcies per la propina' s'han traslladat a la gran pantalla.

La cinquena edició de l'Inquiet ha consolidat el festival: dels setanta films que van presentar-se el primer any, s'ha passat als més de cent quaranta d'enguany.