Ban Ki Moon es mostra optimista respecte a la Conferència del Canvi Climàtic de Copenhaguen

  • El secretari general de l'ONU, Ban Ki Moon, es congratula dels compromisos de reducció d'emissions anunciats pels EUA, la Xina i l'Índia

VilaWeb
Redacció
28.11.2009 - 11:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan falta menys d’una setmana per a la Conferència del Canvi Climàtic a Copenhaguen, el pessimisme inicial sobre els resultats que s’hi puguin obtenir es va deixant enrere. El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki Moon, considera ara que un acord vinculant el 2010 en matèria de lluita contra l’escalfament és ‘a l’abast’.

L’optimisme expressat per Ban Ki Moon es basa en els recents compromisos d’alguns dels països més contaminants del planeta. Els EUA, per exemple, estan disposats a reduir un 17% d’emissions d’aquí al 2020, i la Xina s’ha compromès a rebaixar entre un 40% i un 45% la intensitat energètica (emissió de diòxid de carboni per unitat de PIB) el 2020 respecte als nivells de 2005. El president dels EUA, Barack Obama, i el primer ministre xinès, Wen Jiabao, encapçalaran les seves delegacions a Copenhaguen.

A aquests dos anuncis, s’hi ha sumat avui l’Índia. El primer ministre Manmohan Singh ha declarat que el seu país està preparat per unir-se als objectius ambiciosos de reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle. Això sí, cal que l’acord estableixi un repartiment equitatiu. L’anunci no ha especificat el percentatge de reducció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any