Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  28.11.2009  11:58

Ban Ki Moon es mostra optimista respecte a la Conferència del Canvi Climàtic de Copenhaguen

El secretari general de l'ONU, Ban Ki Moon, es congratula dels compromisos de reducció d'emissions anunciats pels EUA, la Xina i l'Índia

Men?ame
 

Quan falta menys d'una setmana per a la Conferència del Canvi Climàtic a Copenhaguen, el pessimisme inicial sobre els resultats que s'hi puguin obtenir es va deixant enrere. El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki Moon, considera ara que un acord vinculant el 2010 en matèria de lluita contra l'escalfament és 'a l'abast'.

L'optimisme expressat per Ban Ki Moon es basa en els recents compromisos d'alguns dels països més contaminants del planeta. Els EUA, per exemple, estan disposats a reduir un 17% d'emissions d'aquí al 2020, i la Xina s'ha compromès a rebaixar entre un 40% i un 45% la intensitat energètica (emissió de diòxid de carboni per unitat de PIB) el 2020 respecte als nivells de 2005. El president dels EUA, Barack Obama, i el primer ministre xinès, Wen Jiabao, encapçalaran les seves delegacions a Copenhaguen.

A aquests dos anuncis, s'hi ha sumat avui l'Índia. El primer ministre Manmohan Singh ha declarat que el seu país està preparat per unir-se als objectius ambiciosos de reducció d'emissions de gasos amb efecte hivernacle. Això sí, cal que l'acord estableixi un repartiment equitatiu. L'anunci no ha especificat el percentatge de reducció.