Ximenis: “Si gratem prou, dins de cada català hi trobem un independentista”

  • Acte de campanya de la CUP de Vic pel Sí a la Independència

VilaWeb
Redacció
27.11.2009 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dimecres al vespre, amb l’assistència d’una cinquantena de persones, es va fer el primer acte de campanya de la CUP, per demanar el sí a la Independència en el referèndum del 13 de desembre. L’acte, presentat per la regidora de la CUP Laia Jurado, va comptar amb les intervencions del membre d’Osona Decideix Xevi Rovira, d’Albert Portell, membre de la CUP i de Vic Decideix i de Josep Manel Ximenis, regidor de la CUP d’Arenys de Munt i impulsor del referèndum que es va fer a Arenys de Munt el passat 13 de setembre.

Xevi Rovira va explicar el funcionament d’Osona Decideix, entitat que ha impulsat el referèndum a les poblacions de la comarca, i va expressar la seva esperança que, més de 300 anys després de la pèrdua de les llibertats nacionals amb el Decret de Nova Planta, el 13 de desembre el poble català recuperi el dret a prendre les seves pròpies decisions com a poble. També va deixar clar que Osona Decideix és la promotora i organitzadora de la consulta i que, com a tal, no fa campanya en favor de cap opció de vot, sinó que només promou la participació.

Albert Portell va explicar les raons de la CUP de Vic per a participar activament a l’organització de les consultes. Va fer esment de la importància del municipalisme en el procés i va dir que, després de viure
l’experiència d’Arenys (en què la CUP de Vic hi va participar activament), el següent pas lògic era el de treballar perquè el referèndum també es fes a Vic.

Josep Manel Ximenis va fer un repàs de tot el procés a Arenys, des de l’aprovació de la moció al juny fins a la finalització del referèndum. Va esmentar com a punt positiu el fet que es tractava d’un procés en positiu, que va provocar que l’estat actués a la defensiva amb actuacions reactives (manifestació de la Falange, actuacions fora de lloc de l’advocacia de l’estat…) que no van fer res més que animar a la gent d’Arenys a participar de la consulta. A partir d’aquí, va manifestar que ara l’important era estendre les consultes arreu del país, per arribar a forçar que els partit polítics es manifestin en favor de la independència i es comprometin a proclamar-la unilateralment dels del Parlament.

En el torn de paraules final, va intervenir, entre altres persones del públic, l’advocat Alfons López Tena, que va explicar breument la roda de premsa que s’havia fet al matí a Madrid i que va confirmar la presència de premsa internacional a Vic el proper 13 de desembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any