Cap de setmana decisiu per a les consultes

  • Un acte a Perpinyà dóna suport avui als referèndums · Diumenge, un gran acte començarà la campanya a Barcelona

VilaWeb
Redacció
27.11.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diumenge mancaran quinze dies perquè a més d’un centenar de municipis es porti a terme la consulta popular sobre la independència; per això aquests dies s’intensifiquen els actes de campanya i també les mostres de suport al referèndum. Un dels actes centrals serà justament diumenge al Palau de Congressos del Fòrum de Barcelona, però abans se n’hauran fet uns quants més. Avui, per exemple, a la casa de la vila de Perpinyà hi ha un acte de suport a la consulta.

Amb el suport del conseller municipal d’Unitat Catalana, Jaume Roure, a migdia es fa a Perpinyà un acte de suport als referèndums. A més de Roure, hi intervindran Josep Manel Ximenis, un dels responsables de la Coordinadora per la consulta sobre la independència, l’historiador i escriptor Jordi Bilbeny i dos membres de Catalunya Acció.

Miquel Calçada, al començament de campanya a Barcelona

Després d’unes jornades formatives amb els responsables de les comissions locals, diumenge a migdia s’obriran les portes del l’Auditori del Fòrum de Barcelona, amb tres mil cinc-centes places, on el periodista Miquel Calçada inaugurarà l’acte de començament de campanya de les consultes. Tot seguit, hi parlarà Carles Móra, portaveu de la coordinadora, i després representants d’algunes comissions locals. Hi ha prevista també una lectura de poemes, i una coral interpretarà el cant de la Senyera. També hi actuarà en Titot i, finalment, Josep M. Terricabras. L’acte s’acabarà amb el Cant dels Segadors.

Joan Laporta tancarà la campanya a Vic

També hi haurà un gran acte, però de cloenda, preparat per Osona Decideix. Es farà a Vic el dia 11 de desembre, i hi participarà el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, que farà una crida a la participació.

Tasio Erkizia diu que les consultes són ‘una bona lliçó per a Euskadi’

Tasio Erkizia, històric dirigent i portaveu de l’esquerra abertzale, considera que les consultes sobre la independència que es faran el 13 de desembre a molts municipis catalans no es poden traslladar a Euskadi mimèticament. Tot i amb això, considera que són una ‘bona lliçó’ per al seu país i que, d’alguna manera, es podrien portar als municipis bascos. Segons ell, les consultes són un camí ‘molt encertat’ perquè marquen un objectiu, ‘un nord per a superar l’estat’ de les autonomies i incoar un procés sobiranista. També són interessants, creu, perquè desvetllen il·lusió i renovació.

Ara, a Euskadi el context i la realitat sociopolítica i històrica és diferent i això vol dir, en opinió seva, que els processos i les fórmules del procés han de ser també diferents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any