Sergi López, Joel Joan i Isabel-Clara Simó donen suport al manifest del 13-D

  • L'han presentat avui i el faran arribar a agents polítics de dins i fora del país

VilaWeb
Redacció
26.11.2009 - 16:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Les consultes són una iniciativa de la societat civil i això és molt positiu’, ha dit l’actor Sergi López avui al migdia a la roda de premsa de presentació del manifest (pdf) de suport a la consulta impulsat per la Coordinadora per la consulta sobre la independència. Entre els adherits al manifest, hi ha el mateix López; el seu company de professió Joel Joan; Pep Riera, ex-coordinador d’Unió de Pagesos; l’escriptora Isabel-Clara Simó; el lingüista Joan Solà; el filòsof Josep M. Terricabras; el cuiner Sant Santamaria o el músic ‘Titot’.

Els membres de la Coordinadora han explicat que encara els arriben més adhesions particulars i col·lectives al manifest. Un document que s’ha traduït al francès, l’anglès i el castellà i que es farà arribar a agents polítics de dins i fora del país. Els assistents a la roda de premsa han destacat la importància del procés i el seu ressò internacional. ‘Aquesta és una pressió de baix a dalt que farà aflorar un referèndum a nivell nacional’, ha dit Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d’Econòmiques de la UB. Francesc Ribera, ‘Titot‘ ha comparat la situació que es viu ara amb el naixement de l’Assemblea de Catalunya: ‘Es respira a l’aire que alguna cosa ha de passar, però esperem que ara sigui completa i definitiva’, ha dit el músic.

Miquel Calçada presentarà l’acte de diumenge

En la roda de premsa també s’han donat detalls sobre l’acte que la Coordinadora per la consulta sobre la independència organitza aquest diumenge 29 de novembre al matí al Fòrum de Barcelona. ‘Serà una demostració de força que estem convençuts que omplirà les 3.500 cadires de la sala’, ha dit Uriel Bertran, diputat d’ERC i un dels responsables de la Coordinadora per la consulta sobre la independència. L’acte serà presentat pel periodista Miquel Calçada, ‘Mikimoto’ i comptarà`amb l’actuació musical de ‘Titot’ i David Rossell.

‘Aquest és un moviment que té un sol objectiu: convocar un referèndum vinculant per la independència de Catalunya’, ha afegit Bertran. Els membres de la Coordinadora per la consulta sobre la independència han fet una crida a mobilització ciutadana: ‘Si posen pals a les rodes al procés, la millor resposta serà assistir a l’acte d’aquest diumenge i anar a votar el 13 de desembre’.

Enllaços
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any