Els cinc detinguts pel cas Pretòria han arribat a Can Brians

  • Garzón en va autoritzar ahir el trasllat des de Soto del Real

VilaWeb
Redacció
25.11.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els cinc detinguts pel cas Pretòria han arribat, pocs minuts abans del migdia, al centre penitenciari de Can Brians, a Sant Esteve Sesrovires, per continuar en presó preventiva. El jutge Baltasar Garzón va autoritzar ahir el trasllat de Macià Alavedra, Lluís Prenafeta, Bartomeu Muñoz, Manuel Dobarco i Luís García des de la presó de Soto del Real. La decisió de Garzón arriba uns dies després de denegar la llibertat provisional a tots els imputats. El departament de Justícia avaluarà les condicions de reclusió i després, segurament el cap de setmana, permetrà les visites dels familiars als detinguts.

El govern acorda un enduriment de la llei per evitar nous casos de corrupció

El consell executiu va acordar un seguit de mesures d’enduriment de la legislació per tal d’evitar nous casos de corrupció. Per exemple, els ajuntaments hauran de justificar la rendibilitat econòmica de les modificacions de planejament; els municipis es beneficiaran de les plusvàlues per requalificacions; que la Sindicatura de Comptes podrà sancionar els ajuntaments que no lliurin els comptes anuals sense justificació o auditories obligatòries pels ens públics de municipis de més de 50.000 habitants. Les mesures es tramitaran via esmena a la Llei de mesures fiscals i financeres perquè siguin vigents l’1 de gener que ve.

Segons la consellera Montserrat Tura, que ahir va exercir de portaveu del govern, aquestes mesures han de servir per donar més transparència a la gestió dels recursos públics i va assegurar que no suposarien cap més càrrega burocràtica. Amb aquest paquet, el govern vol impedir un nou escàndol per corrupció urbanística, com ara el cas Pretòria, i de desviaments de fons d’entitats i fundacions, com el cas Millet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any