Sant Pere de Torelló cedirà espais municipals el 13-D, malgrat la prohibició

  • Jordi Fàbrega diu que la consulta 'reuneix tots les principis constitucionals'

VilaWeb
Redacció
24.11.2009 - 14:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, ha emès un decret d’alcaldia en què posa a disposició de la comissió organitzadora de les consultes sobre la independència, i de la resta d’entitats que ho demanin, els espais de titularitat municipal per fer qualsevol activitat relacionada amb el referèndum. Jordi Fàbrega, portaveu també de la plataforma Decidim.cat, apel·la a les llibertats d’expressió, ideològica, de reunió i de participació, principis constitucionals que, afirma, compleix la consulta del 13 de desembre.

Fàbrega diu que, ‘reconeixent que la consulta reuneix tots i cadascun d’aquests principis i atesa la voluntat de col·laboració d’aquest Ajuntament, manifestada per l’acord de ple del 5 d’octubre i fent ús de les facultats que legalment’ li han estat conferides, posa ‘a disposició els equipaments i instal·lacions de titularitat municipal per a la realització de qualsevol tipus d’activitat relacionada amb la consulta convocada’. 

Cal recordar que, a instància de l’advocacia de l’estat, el jutge va prohibir a l’Ajuntament d’Arenys de Munt, municipi pioner en celebració de la consulta, de cedir espais locals per a organitzar el referèndum. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any