La independència es vota amb antelació

  • Sant Cugat va obrir ahir les urnes als ciutadans que no podrien acudir-hi el 13-D · En total hi haurà referèndum a 161 poblacions

VilaWeb
Redacció
24.11.2009 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A Sant Cugat del Vallès ahir ja es podia dipositar el vot avançat (vídeo) del referèndum del 13 de desembre. Els votants previsors que sabien que el 13 de desembre no podrien votar, van emetre ahir el vot al Bar Terra Dolça de la vila. La votació va començar a les cinc de la tarda. Abans els organitzadors havien fet una conferència de premsa anunciant que la xifra definitiva de poblacions que votarien el 13-D serà de 161, que vol dir 707.397 persones amb dret de vot.

Segons les previsions, aquesta setmana començarà la campanya per a votar anticipadament a Vilanova i la Geltrú (Garraf) i dilluns començarà en alguns municipis del Maresme, com el Masnou o Vilassar de Mar. A Osona el vot avançat es va obrir divendres a Taradell.

A Sant Cugat hom podrà votar el dilluns i el dimarts a la tarda i durant el cap de setmana. Ahir, dilluns, van votar un centenar de ciutadans de Sant Cugat, entre els quals l’ex-conseller d’Universitats, Carles Solà. Per poder votar cal presentar el carnet d’identitat o el carnet de conduir i les dades d’empadronament. En les consultes, hi poden participar tots els empadronats del municipi de més de setze anys, independentment de si tenen ciutadania espanyola o no.

Els promotors del Penedès demanen abast nacional

Les comissions ciutadanes que impulsen la consulta popular sobre la independència a Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, l’Arboç i el Vendrell es van reunir ahir al vespre per unir forces i fer una crida a la participació en l’acte central de la campanya de les consultes independentistes que es farà diumenge. Per Jaume Claramunt, portaveu de Vilafranca Decideix, la consulta ha de tenir un ‘caire nacional’, perquè es fan molts actes ‘d’abast local’ i hi ha el perill que es ‘perdi’ el sentit ‘nacional’ de l’acte. Claramunt diu que s’ha de ‘demostrar’ que la nació ‘està preparada’ per a ‘tirar endavant’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any